Meni Search

Ful nabrijana

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Pogača sa sardinom
Viška pogača
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od lososa
Umak od limete (Molho de limao)
Fileti lososa u finom umaku
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini lazanje
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski špageti
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rajčica s kukuruzom
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pečenka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na kijevski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Belgija - Salade Liégeoise
Hlebinska i pretepena juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Pizza sirni jastučići
Fini gulaš od gljiva
Grill povrće na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kobasica u pivu i pecivu
Pečena piletina s limunom
Meso s repom
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Čarobna ljetna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Ossobuco
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zabavni kineski ravioli
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti s ribom
Vege odresci s marinadom
Ramsteak u seksi umaku
Delikatesna junetina na češki
Lazanje s lignjama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić s povrćem
Brusketa s avokadom
Grdobina s povrćem
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Miješani grill
Lignje s manistrom u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Urbana pola
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata od liganja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Piletina laganini
Turske pizze
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci od morskog psa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke