Meni Search

Ful nabrijana

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Pikantna piletina s azijskim zeljem
Račići na posteljici od povrća
Odresci od morskog psa
Kobasica u pivu i pecivu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje s lignjama
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Grill pirjana piletina s roštilja
Viška pogača
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina s povrćem
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski špageti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od liganja
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vege odresci s marinadom
Krem juha od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Popečci od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s ribom
Piletina na kijevski način
Povrtni ražnjići
Sočna pureća rolada
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meso s repom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Lagana sarma
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini shepherd's pie
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ossobuco
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rajčica s kukuruzom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Turske pizze
Sočni pureći ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill povrće na salatu
Piletina laganini
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjevene lignje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Fini gulaš od gljiva
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke