Meni Search

Ful nabrijana

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Ramsteak u seksi umaku
Vege odresci s marinadom
Salata s mora
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje s manistrom u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina na kijevski način
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lazanje s lignjama
Ražnjići od lososa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Umak od limete (Molho de limao)
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Piletina laganini
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini shepherd's pie
Salata od liganja
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Aromatizirani kruh
Sočna pureća rolada
Pizza s tunom
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Zlatna piletina
Prežgana juha
Grdobina s povrćem
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Rezanci s krušnim mrvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Urbana pola
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Odresci od morskog psa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Ossobuco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Turske pizze
Krem juha od tikvica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s ribom
Pogača sa sardinom
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Miješani grill
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Viška pogača
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hlebinska i pretepena juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Povrtni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke