Meni Search

Okrećem novi list

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Pileći gulaš
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u košuljici
Pita s muškatnom bundevom i makom
Polupunjene paprike
Juha od rikule i račića
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Raskošna ljetna tava
Mirisni prilog iz pećnice
Prežgana juha
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Govedina s lukom
Polpete od slanutka s kurkumom
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižoto tortice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Lignje punjene crvenim radićem
Čarobni štapići
Sočna Wellington pečenka
Pohane paprike
Mediteranski špageti
Salata od quinoe i povrća
Salata s mora
Popečci od bulgura s umakom
Mesne okruglice u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rolice od blitve
Prilog od prokulica
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna pureća rolada
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kaštelanski makaruni
Zimski punč
Caponata alla Podravka
Pileća prsa iz pećnice
Salata u košaricama od parmezana
Oslić s maslinama
Grill povrće na salatu
Mini lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Male teleće pitice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Povrtni ražnjići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kuglice od riže i svježeg sira
Voćna juha od višanja
Žuti medaljoni
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s neobičnim preljevom
Crveno ljetno varivo
Papreni tart s marelicama
Uskršnja šunka na zabavan način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ramsteak u seksi umaku
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna aromatična torta
Popečci od cvjetače
Lignje i tikvice na štapiću
Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto s tunom
Rižoto na španjolski način
Palačinke s nadjevom od riže
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rosti
Senf s paprikama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Njemačka - Jetrica s jabukama
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Rolice od soma
Goveđa rebarca sa zeljem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kozice s rižom
Grčka seljačka salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od bundeve s jabukom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zlatna piletina
Ljubavne šurlice
Špageti na kineski način
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina s mascarponeom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pirjani kunić
Cous-cous s povrćem
Zapečena ricotta
Vege odresci s marinadom
Empanade s pestom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s pistacijama
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od tune i povrća
Vegetina enchilada
Mesne okruglice
Pohana skuta
Pečena piletina s limunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke