Meni Search

Superwoman

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Finska - Juha s lososom
Rebarca s graškom
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fish&Chips u tortilji
Lignji po gosposki
Pogača sa sardinom
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavo pečeno pile
Piletina sa šafranom
Špageti mediteraneo
Marinirane srdele
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Cous-cous s povrćem
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatka patka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni lungić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Brownie s kajenskim paprom
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižini ravioli s mozzarellom
Tuna burger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena teleća prsa
Mini lazanje
Piletina s mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Riblji ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Bakalar s krumpirom
Teriyaki piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Brudet
Bruskete s povrćem
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Bouillabaisse
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riba u škartocu
Pohani zamotuljci
Dječje lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pureća rolada s mlincima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Blagdanska rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Male teleće pitice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke