Meni Search

Superwoman

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s dagnjama
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Pileći gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bouillabaisse
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Kaštelanski makaruni
Salata s mljevenim mesom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar s krumpirom
Dječje lazanje
Brudet
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Pogača sa sardinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Marinirane srdele
Kruh od cvjetače s kurkumom
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Lignji po gosposki
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dip od južnog voća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Rižini ravioli s mozzarellom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s grila
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Male teleće pitice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od oslića i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brusketa s avokadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Ramstek s povrćem
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Riblji ražnjići
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u škartocu
Slatka patka
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Lazanje u tavi
BBQ cheeseburger
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke