Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Pohane paprike
Riba u bijelom umaku
Senf s paprikama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjska jetrica u umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prilog od prokulica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jakobove kapice s umakom
Voćna juha od višanja
Zapečena ricotta
Grill vratina u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Srneći file na salatu
Juha od rikule i račića
Pureći hamburger
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileći štapići u ketchupu
Grdobina u pikantnoj šalši
Slatki lungić
Omlet s paprikom i kukuruzom
Salata od tune i krastavaca
Rižoto s tunom
Pohani zamotuljci
Krumpir u košuljici
Male teleće pitice
Riža s tunom
Dalmatinske polpete
Pileća krilca s Coca-Colom
Polupunjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Palamida s čilijem i mangom
Cipar - Lungić na ciparski
Grčka seljačka salata
Crveno ljetno varivo
Špageti s pistacijama
Rajčica s kukuruzom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s kozjim sirom
Pečena piletina s limunom
Fiš paprikaš
Tjestenina u finom umaku
Piletina s pistacijama
Pašticada
Gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od liganja
Rosti
Mesna rolada u tijestu
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Salata sa skutom
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Popečci od bulgura s umakom
Piletina na tajlandski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Hladna juha od avokada
Kotleti u pivskom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Caponata alla Podravka
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina mediterana
Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto na španjolski način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima