Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Slasni burger sa slaninom i sirom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Dalmatinske polpete
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špinatova juha s feta sirom
Salata od liganja
Crveno ljetno varivo
Slatki lungić
Rižoto s tunom
Gulaš od gljiva
Srneći file na salatu
Polupunjene paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina na tajlandski način
Pohani zamotuljci
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Pečena piletina s limunom
Fiš paprikaš
Pileća krilca s Coca-Colom
Kobasica u pivu i pecivu
Rosti
Sočni pureći ražnjići
Svinjska jetrica u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Švicarska juha sa sirom
Male teleće pitice
Krumpir u košuljici
Juha od rikule i račića
Grill vratina u sendviču
Caponata alla Podravka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Hladna juha od avokada
Voćna juha od višanja
Hrskava pileća krilca
Empanade s pestom
Papreni tart s marelicama
Pohane paprike
Fileti lososa u finom umaku
Čarobni štapići
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Belgija - Salade Liégeoise
Riba u bijelom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s pistacijama
Tjestenina u finom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Palamida s čilijem i mangom
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto na španjolski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Grčka seljačka salata
Vegetina enchilada
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riža s tunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočna aromatična torta
Tjestenina mediterana
Jakobove kapice s umakom
Pureći hamburger
Kotleti u pivskom umaku
Senf s paprikama
Rajčica s kukuruzom
Street food kuglice
Salata od tune i krastavaca
Pašticada
Prilog od prokulica
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s pistacijama
Mesna rolada u tijestu
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Cipar - Lungić na ciparski
Zapečena ricotta
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata sa skutom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima