Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Juha od rikule i račića
Salata sa skutom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Caponata alla Podravka
Crveno ljetno varivo
Svinjski file s povrćem
Tjestenina mediterana
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Sočna pureća rolada
Cipar - Lungić na ciparski
Svinjska jetrica u umaku
Salata s mora
Palamida s čilijem i mangom
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Pohane paprike
Popečci od bulgura s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Piletina na tajlandski način
Belgija - Salade Liégeoise
Grill oslić u aromatičnoj korici
Voćna juha od višanja
Hladna juha od avokada
Slatki lungić
Polupunjene paprike
Fiš paprikaš
Dalmatinske polpete
Grill vratina u sendviču
Špageti s pistacijama
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Pureći hamburger
Jakobove kapice s umakom
Kobasica u pivu i pecivu
Riža s tunom
Pirjani kunić
Prilog od prokulica
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Fileti lososa u finom umaku
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Salata od liganja
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto na španjolski način
Tjestenina u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Srneći file na salatu
Senf s paprikama
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočni pureći ražnjići
Pašticada
Salata od tune i krastavaca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grčka seljačka salata
Krumpir u košuljici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća krilca s Coca-Colom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kotleti u pivskom umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rosti
Gulaš od gljiva
Rižoto s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima