Meni Search

Lud k'o šiba

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy

Pileći gulaš
Marinirana pileća krilca s povrćem
Prežgana juha
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brownie s kajenskim paprom
Palamida s čilijem i mangom
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Tuna burger
Fiš paprikaš
Slasni BBQ burgeri
Proljetna janjetina
Pohana skuta
Mesna rolada u tijestu
Pečena janjetina s bademima
Marinirano svinjsko pečenje
Teriyaki piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Irska janjetina
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Pašticada s njokima
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pečena piletina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pirjani kunić
Šampinjoni u palačinki
Riblja juha s Malte
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sendvič s avokadom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Zapečena ricotta
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cipar - Lungić na ciparski
Vratina s roštilja
Cous-cous s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kotlovina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Srneći file na salatu
Kineska juha s račićima i gljivama
Sunčani užitak mediterana
Špageti na kineski način
Jakobove kapice s umakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ramsteak u seksi umaku
Male teleće pitice
Irski gulaš (Irish stew)
Teletina s pirjanim povrćem
Aromatizirani kruh
Patka s mlincima
Krem juha sa sjemenkama
Pikantne mazalice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina s mascarponeom
Polupunjene paprike
Palačinke s nadjevom od riže
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s pistacijama
Medeni teleći kotleti
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Kotleti u pivskom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
Nadjevene lignje
Piletina s nadjevom od ajvara
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada
Hrskave tortice od krumpira
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani buncek
Bugarska pita od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Sastojci

700 g goveđeg karea (ramstek)
Crni papar mljeveni Podravka
2 žličice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
100 g korijena celera
100 g mrkve
80 g pastrnjaka
1 poriluk
1 veći luk
40 g maslaca
150 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice naribane limunove korice
1 žličica kopra

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar.
  • 2 Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete.
  • 3 Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode.
  • 4 Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom.
  • 5 Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške.
  • 6 U drugoj posudi rastopite maslac.
  • 7 Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite.
  • 8 Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom.
  • 9 Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte.
  • 10 Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem.
  • 11 Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.

Male tajne

Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1243.38 155 155
Kalcij mg 400.55 40 40
Kalij mg 3513.38 95 95
Pantotenska kiselina mg 5.63 80 80
Niacin mg 45.77 327 229
Vitamin D μg 131.1 66 66
Vitamin A μg 30279.75 757 606
Sol g 8.31 0 0
Bjelančevine g 115.8 - -
Vlakna g 11.99 - -
Ugljikohidrati g 56.02 - -
Masti g 197.07 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke