Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Gulaš od oslića i povrća
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Obojeni hamburger
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete s povrćem
Cous-cous s povrćem
Kunić na bijelo
Pureća rolada s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignji po gosposki
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pogača sa sardinom
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Riba u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Lignje na šumskom rižotu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani zamotuljci
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Riblji ražnjići
Rebarca s grilla
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani tofu s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski gulaš
Brudet
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći gulaš
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Energetske kuglice s kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada voli penne a ti mene
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Goveđa rebarca sa zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ cheeseburger
Kaštelanski makaruni
Bouillabaisse
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Punjena teleća prsa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke