Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s kozjim sirom
Pohani zamotuljci
Brusketa s avokadom
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dječje lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mladi krumpir s ajvarom
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Obojeni hamburger
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Mirisna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Male teleće pitice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Tuna burger
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada voli penne a ti mene
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Blagdanska rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetna janjetina
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Punjena teleća prsa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lignji po gosposki
Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Cous-cous s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižoto s dagnjama
Marinirane srdele
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Gulaš od oslića i povrća
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina Kiev
Finska - Juha s lososom
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Rižini ravioli s mozzarellom
Riblji ražnjići
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke