Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Rebarca s grilla
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Brudet
Popečci od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek s povrćem
Grill vratina u sendviču
Lazanje u tavi
Pohani tofu s povrćem
Tuna burger
Male teleće pitice
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti mediteraneo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Odresci s umakom od kupina
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Skandinavske rolice s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Bouillabaisse
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Goveđa rebarca sa zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Kuglice od riže i svježeg sira
Energetske kuglice s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Dječje lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Gulaš od oslića i povrća
Pohani zamotuljci
Bruskete od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Srneći file na salatu
Riblji ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Marinirane srdele
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cous-cous s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Mini lazanje
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Mini shepherd's pie
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Brancinovo oko
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Zlatna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Punjena teleća prsa
Slatka patka
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke