Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Riblji ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
Pašticada voli penne a ti mene
Rižini ravioli s mozzarellom
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Punjena teleća prsa
Male teleće pitice
Bouillabaisse
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Špageti mediteraneo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Manastirski đuveč
Svinjski gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Salata s mljevenim mesom
Brudet
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Srneći file na salatu
Dječje lazanje
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Brownie s kajenskim paprom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tuna burger
Lignji po gosposki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Kunić na bijelo
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ cheeseburger
Zlatna piletina
Rebarca s graškom
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirane srdele
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke