Meni Search

Superman

BBQ cheeseburger

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek i salata s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Koprivnički odojak
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Špageti mediteraneo
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Macho hamburger
Kokošja juha s požirakima
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Pileći gulaš
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Bruskete s povrćem
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada s njokima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisna pureća rolada
Manastirski đuveč
Dip od južnog voća
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Špageti na kineski način
Obojeni hamburger
Lazanje u tavi
Popečci od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileća prsa iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tri vrste gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dječje lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s graškom
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u škartocu
Tjestenina u finom umaku
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Velika Britanija - Pastirska pita
Brownie s kajenskim paprom
Slatka patka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite cheeseburger hitom vašeg piknika uz roštilj s tajnim sastojkom, marinadom od češnjaka.

Sastojci

750 g mljevenog mesa (po izboru)
50 g pancete
4 šnite sira
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 rajčica
mladi luk
4 peciva
sol, papar (prema potrebi)

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte polovicu sadržaja Vegeta marinade, sitno nasjeckanu pancetu i sve dobro promiješajte.
  • 2 Oblikujte 4 pljeskavice jednake veličine i pecite na zagrijanom roštilju 3 – 5 minuta sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zapečenu koricu. Prilikom pečenja pljeskavice svako malo premažite ostatkom marinade.
  • 3 Mladi luk kratko zapecite na roštilju da dobije karakteristične tragove, a peciva prerežite i premažite maslacem te također zapecite na roštilju.
  • 4 Na kraju je preostalo samo složiti cheesburgere i uživati u BBQ okusu.

Savjet

Kao i odrezak, i mljeveno meso u obliku pljeskavice također mora odležati na sobnoj temperaturi nekoliko minuta nakon pečenja kako bi se pospješila sočnost mesa.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke