Meni Search

Superman

BBQ cheeseburger

Brancinovo oko
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignje na šumskom rižotu
Finska - Juha s lososom
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa sezonskim povrćem
Koprivnički odojak
Pileći gulaš
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Kokošja juha s požirakima
Hrskava pileća krilca
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s dagnjama
Pileća prsa iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s mascarponeom
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s graškom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Piletina Kiev
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Ramstek i salata s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Špageti na kineski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Blagdanska rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Macho hamburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Teriyaki piletina
Svinjski gulaš
Bruskete od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Brusketa s avokadom
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Bruskete s povrćem
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Brownie s kajenskim paprom
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileća prsa punjena čvarcima
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite cheeseburger hitom vašeg piknika uz roštilj s tajnim sastojkom, marinadom od češnjaka.

Sastojci

750 g mljevenog mesa (po izboru)
50 g pancete
4 šnite sira
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 rajčica
mladi luk
4 peciva
sol, papar (prema potrebi)

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte polovicu sadržaja Vegeta marinade, sitno nasjeckanu pancetu i sve dobro promiješajte.
  • 2 Oblikujte 4 pljeskavice jednake veličine i pecite na zagrijanom roštilju 3 – 5 minuta sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zapečenu koricu. Prilikom pečenja pljeskavice svako malo premažite ostatkom marinade.
  • 3 Mladi luk kratko zapecite na roštilju da dobije karakteristične tragove, a peciva prerežite i premažite maslacem te također zapecite na roštilju.
  • 4 Na kraju je preostalo samo složiti cheesburgere i uživati u BBQ okusu.

Savjet

Kao i odrezak, i mljeveno meso u obliku pljeskavice također mora odležati na sobnoj temperaturi nekoliko minuta nakon pečenja kako bi se pospješila sočnost mesa.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke