Meni Search

Superman

BBQ cheeseburger

Rižoto s dagnjama
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s mljevenim mesom
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Finska - Juha s lososom
Pašticada s njokima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Dip od južnog voća
Mini lazanje
Koprivnički odojak
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti mediteraneo
Macho hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Dječje lazanje
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavo pečeno pile
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek i salata s roštilja
Svinjski gulaš
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Slatka patka
Kokošja juha s požirakima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Vratina sa sezonskim povrćem
Ljetni lungić
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s grila
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete s povrćem
Lazanje u tavi
Pileća prsa iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Tjestenina u finom umaku
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite cheeseburger hitom vašeg piknika uz roštilj s tajnim sastojkom, marinadom od češnjaka.

Sastojci

750 g mljevenog mesa (po izboru)
50 g pancete
4 šnite sira
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 rajčica
mladi luk
4 peciva
sol, papar (prema potrebi)

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte polovicu sadržaja Vegeta marinade, sitno nasjeckanu pancetu i sve dobro promiješajte.
  • 2 Oblikujte 4 pljeskavice jednake veličine i pecite na zagrijanom roštilju 3 – 5 minuta sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zapečenu koricu. Prilikom pečenja pljeskavice svako malo premažite ostatkom marinade.
  • 3 Mladi luk kratko zapecite na roštilju da dobije karakteristične tragove, a peciva prerežite i premažite maslacem te također zapecite na roštilju.
  • 4 Na kraju je preostalo samo složiti cheesburgere i uživati u BBQ okusu.

Savjet

Kao i odrezak, i mljeveno meso u obliku pljeskavice također mora odležati na sobnoj temperaturi nekoliko minuta nakon pečenja kako bi se pospješila sočnost mesa.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke