Meni Search

Gladan kao vuk

BBQ lungić s aromatičnim rajčicama

Pureća rolada s mlincima
Fino varivo v loncu
Kotlovina
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Španjolski migas s bundevom
Pileća prsa iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Govedina s lukom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski kotleti s povrćem
Vratina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Fino začinjena piletina
Odresci u paketiću
Medeni teleći kotleti
Piletina s nadjevom od ajvara
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Obojeni hamburger
Polpete od oslića
Neobične punjene paprike
Mladi krumpir s ajvarom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tortilje pikant
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Gorički povrtni lonac
Hrenovke u panceti
Ciganski odrezak
Ramstek s povrćem
Pašticada s njokima
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Slasni BBQ burgeri
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od kelja i teletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Meso u woku na indonezijski način
Mesna rolada u tijestu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice u umaku
Vegetarijanski čips
Sočna rebarca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s pirjanim povrćem
Lazanje u tavi
Punjena pečenka u vinu
Odresci s umakom od kupina
Macho hamburger
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna Wellington pečenka
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Piletina u egzotičnom umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Harrisa janjetina s limunom
Janjetina s bižima
Pureći hamburger
Puretina s jabukom iz pećnice
Punjeni kelj s plodovima mora
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Tuna burger
Krumpiri u kaputiću od pancete
Slatki lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pileća krilca s roštilja
Špageti s tikvicama
Rebarca s grilla
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Pikantni gulaš
Slatko twist pile
Miješani grill
Sarma sa suhim mesom
Pileća prsa s crnim tartufom
Svinjski gulaš
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Patka s mlincima
Biftek rolice
Svinjski medaljoni s kestenima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene komade lungića stavite na šnite popečenog aromatičnog kruha, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Sastojci

600 g lungića
1 Vegeta Grill BBQ marinada 100 g
300 g cherry rajčica
100 ml kvasine (vinskog octa)
150 ml crnog vina
4 češnja češnjaka
40 g šećera
4 kriške ukoso narezanog talijana (kruha)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Lungić narežite na deblje odreske, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  • 2 Vino, ocat i šećer prokuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Rajčice prerežite popola i stavite u dublju tavu ili zdjelicu. Dodajte vino, cijele češnje češnjaka, malo posolite i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
  • 4 Lungić popecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 5 Kruh popecite, natrljajte češnjakom i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Nemojte koristiti meso iz hladnjaka, ostavite ga oko 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite peći u tavu. Ovaj postupak će osigurati ravnomjerno pečen komad mesa. Koristite li meso izravno iz hladnjaka, izvana će se brže dogotoviti, iznutra ostati sirovo.

Daljnjim pečenjem lako može zagorjeti što nije zdravo niti ukusno.

Posluživanje

Na svaku šnitu popečenog aromatičnog kruha stavite komad lungića, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke