Meni Search

Gladan kao vuk

BBQ lungić s aromatičnim rajčicama

Skandinavske rolice s cimetom
Sočna rebarca
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Gorički povrtni lonac
Pašticada s njokima
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice u umaku
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Harrisa janjetina s limunom
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Macho hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Govedina s lukom
Ciganski odrezak
Patka s mlincima
Pikantni gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Medeni teleći kotleti
Neobične punjene paprike
Špageti s tikvicama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Teletina s pirjanim povrćem
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Tuna burger
Slasni BBQ burgeri
Krumpiri u kaputiću od pancete
Ramsteak u seksi umaku
Mesna rolada u tijestu
Pileća prsa s crnim tartufom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vratina s roštilja
Sarma sa suhim mesom
Vegetarijanski čips
Svinjski kotleti s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna Wellington pečenka
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća krilca s roštilja
Svinjski gulaš
Biftek rolice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Meso u woku na indonezijski način
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slatko twist pile
Hrenovke u panceti
Piletina u egzotičnom umaku
Janjetina s bižima
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Janjetina s medom od kadulje
Fino varivo v loncu
Rebarca s grilla
Fino začinjena piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Puretina s jabukom iz pećnice
Tortilje pikant
Povrtni lonac
Slatki lungić
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Polpete od oslića
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Punjena pečenka u vinu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kotlovina
Pureći hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Španjolski migas s bundevom
Svinjski medaljoni s kestenima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Varivo od kelja i teletine
Pileća prsa iz pećnice
Obojeni hamburger
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Punjeni kelj s plodovima mora
Umak od limete (Molho de limao)
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kuhano meso s umakom od hrena
Quiche od bundeve, sira i luka
Odresci u paketiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene komade lungića stavite na šnite popečenog aromatičnog kruha, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Sastojci

600 g lungića
1 Vegeta Grill BBQ marinada 100 g
300 g cherry rajčica
100 ml kvasine (vinskog octa)
150 ml crnog vina
4 češnja češnjaka
40 g šećera
4 kriške ukoso narezanog talijana (kruha)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Lungić narežite na deblje odreske, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  • 2 Vino, ocat i šećer prokuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Rajčice prerežite popola i stavite u dublju tavu ili zdjelicu. Dodajte vino, cijele češnje češnjaka, malo posolite i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
  • 4 Lungić popecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 5 Kruh popecite, natrljajte češnjakom i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Nemojte koristiti meso iz hladnjaka, ostavite ga oko 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite peći u tavu. Ovaj postupak će osigurati ravnomjerno pečen komad mesa. Koristite li meso izravno iz hladnjaka, izvana će se brže dogotoviti, iznutra ostati sirovo.

Daljnjim pečenjem lako može zagorjeti što nije zdravo niti ukusno.

Posluživanje

Na svaku šnitu popečenog aromatičnog kruha stavite komad lungića, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke