Meni Search

Gladan kao vuk

BBQ lungić s aromatičnim rajčicama

Kuhana govedina s umakom od hrena
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pileća krilca s roštilja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u egzotičnom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Miješani grill
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Polpete od oslića
Krumpiri u kaputiću od pancete
Vratina s roštilja
Hrenovke u panceti
Patka s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Ciganski odrezak
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso u woku na indonezijski način
Rebarca s grilla
Odresci u paketiću
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Punjena pečenka u vinu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Fino začinjena piletina
Quiche od bundeve, sira i luka
Medeni teleći kotleti
Sarma sa suhim mesom
Pizza sirni jastučići
Kotlovina
Slatki lungić
Janjetina na padelu
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slasni BBQ burgeri
Fino varivo v loncu
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina s bižima
Mesne okruglice u umaku
Sočna Wellington pečenka
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Pureći hamburger
Odresci s umakom od kupina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Govedina s lukom
Pureća rolada s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s nadjevom od ajvara
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatko twist pile
Svinjski gulaš
Sočna rebarca
Španjolski migas s bundevom
Neobične punjene paprike
Punjeni kelj s plodovima mora
Kuhano meso s umakom od hrena
Lazanje u tavi
Pašticada s njokima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Macho hamburger
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Harrisa janjetina s limunom
Biftek rolice
Svinjski medaljoni s kestenima
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Tortilje pikant
Ramstek s povrćem
Puretina s jabukom iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski kotleti s povrćem
Mesna rolada u tijestu
Gorički povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Varivo od kelja i teletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa s crnim tartufom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vegetarijanski čips
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Pikantni gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Špageti s tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene komade lungića stavite na šnite popečenog aromatičnog kruha, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Sastojci

600 g lungića
1 Vegeta Grill BBQ marinada 100 g
300 g cherry rajčica
100 ml kvasine (vinskog octa)
150 ml crnog vina
4 češnja češnjaka
40 g šećera
4 kriške ukoso narezanog talijana (kruha)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Lungić narežite na deblje odreske, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  • 2 Vino, ocat i šećer prokuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Rajčice prerežite popola i stavite u dublju tavu ili zdjelicu. Dodajte vino, cijele češnje češnjaka, malo posolite i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
  • 4 Lungić popecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 5 Kruh popecite, natrljajte češnjakom i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Nemojte koristiti meso iz hladnjaka, ostavite ga oko 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite peći u tavu. Ovaj postupak će osigurati ravnomjerno pečen komad mesa. Koristite li meso izravno iz hladnjaka, izvana će se brže dogotoviti, iznutra ostati sirovo.

Daljnjim pečenjem lako može zagorjeti što nije zdravo niti ukusno.

Posluživanje

Na svaku šnitu popečenog aromatičnog kruha stavite komad lungića, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke