Meni Search

Lagana depra

BBQ lungić s aromatičnim rajčicama

Svinjski gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Španjolski migas s bundevom
Dip od južnog voća
Pita s crnim pivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Pileći štapići u ketchupu
Voćna salata s piletinom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Hrenovke u panceti
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina Kiev
Fino varivo v loncu
Pohani tofu s povrćem
Švicarska juha sa sirom
Punjene tikve
Mirisni prilog iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s grilla
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Marokanska salata s cous-cousom
Cous-cous s povrćem
Pohana skuta
Piletina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Salata sa skutom
Grdobina u pikantnoj šalši
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od kelja sa sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Pohane paprike
Juha od rikule i račića
Riba u bijelom umaku
Špageti s acetom balsamicom
Dagnje na buzaru
Pečena piletina s limunom
Senf s paprikama
Salata s okruglicama od sira
Uskršnja šunka na zabavan način
Blagdanski rižoto s bakalarom
Piletina s pistacijama
Piletina na tajlandski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mladi krumpir s ajvarom
Riblja juha s Malte
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Biftek rolice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Salata od tune i krastavaca
Govedina s lukom
Piletina sa šafranom
Povrtni lonac
Slatki lungić
Rajčica s kukuruzom
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Pečena janjetina s bademima
Osvježavajuća juha od krastavaca
Mesne okruglice
Polupunjene paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća prsa iz pećnice
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Ražnjići od lososa
Prežgana juha
Juha od gljiva
Sočna aromatična torta
Dječje lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
File steak na povrću
Rižoto na španjolski način
Pohani zamotuljci
Juha od bundeve s jabukom
Sunčani užitak mediterana
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tjestenina u finom umaku
Čarobna ljetna piletina
Marinirano svinjsko pečenje
Marinirana piletina s roštilja
Salata od quinoe i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Empanade s pestom
Zimski punč
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rosti
Salata s neobičnim preljevom
Pileća krilca s Coca-Colom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mediteranska rapsodija
Riža s tunom
Špinatova juha s feta sirom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Caponata alla Podravka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ Steak & chips
Fina pikantna piletina
Hrskava pileća krilca
Kineska juha s račićima i gljivama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni poriluk
Špageti na kineski način
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Palamida s čilijem i mangom
Voćna juha od višanja
Hrskave tortice od krumpira
Singapurski ljuti omlet
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dalmatinska simfonija
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Slasni BBQ burgeri
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grčka seljačka salata
Ciganski odrezak
Rižoto tortice
Rižoto s tunom
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od bulgura s umakom
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene komade lungića stavite na šnite popečenog aromatičnog kruha, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Sastojci

600 g lungića
1 Vegeta Grill BBQ marinada 100 g
300 g cherry rajčica
100 ml kvasine (vinskog octa)
150 ml crnog vina
4 češnja češnjaka
40 g šećera
4 kriške ukoso narezanog talijana (kruha)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Lungić narežite na deblje odreske, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  • 2 Vino, ocat i šećer prokuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Rajčice prerežite popola i stavite u dublju tavu ili zdjelicu. Dodajte vino, cijele češnje češnjaka, malo posolite i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
  • 4 Lungić popecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 5 Kruh popecite, natrljajte češnjakom i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Nemojte koristiti meso iz hladnjaka, ostavite ga oko 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite peći u tavu. Ovaj postupak će osigurati ravnomjerno pečen komad mesa. Koristite li meso izravno iz hladnjaka, izvana će se brže dogotoviti, iznutra ostati sirovo.

Daljnjim pečenjem lako može zagorjeti što nije zdravo niti ukusno.

Posluživanje

Na svaku šnitu popečenog aromatičnog kruha stavite komad lungića, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke