Meni Search

Lagana depra

BBQ lungić s aromatičnim rajčicama

Juha od kelja sa sirom
Dip od južnog voća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riža s tunom
File steak na povrću
Lungić u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Salata sa skutom
Finska - Juha s lososom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teletina s pirjanim povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Povrtni lonac
Pečena piletina s limunom
Rižoto s tunom
Pohana skuta
Pita s crnim pivom
Špinatova juha s feta sirom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mediteranska rapsodija
Riba u bijelom umaku
Voćna salata s piletinom
Empanade s pestom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Mesne okruglice
Senf s paprikama
Fina pikantna piletina
Fino varivo v loncu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna aromatična torta
Caponata alla Podravka
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Palačinke s nadjevom od riže
Dalmatinska simfonija
Grill pirjana piletina s roštilja
Zimski punč
Nadjevene lignje
Lazanje u tavi
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Umak od limete (Molho de limao)
Salata s neobičnim preljevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švicarska juha sa sirom
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Govedina s lukom
Hrskave tortice od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Marokanska salata s cous-cousom
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tjestenina u finom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni poriluk
Piletina na tajlandski način
Grill vratina u sendviču
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ciganski odrezak
Pohani tofu s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Špageti s acetom balsamicom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto na španjolski način
Rajčica s kukuruzom
Palamida s čilijem i mangom
Grčka seljačka salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marinirano svinjsko pečenje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teriyaki piletina
Popečci od bulgura s umakom
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Pohani zamotuljci
Zabavni kineski ravioli
Dječje lazanje
Pečena janjetina s bademima
Hrenovke u panceti
Uzbudljivi kolač od blitve
Dagnje na buzaru
BBQ Steak & chips
Rosti
Pohane paprike
Rižoto tortice
Salata od tune i krastavaca
Salata od quinoe i povrća
Slatki lungić
Piletina s povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Sunčani užitak mediterana
Salata s okruglicama od sira
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanski rižoto s bakalarom
Singapurski ljuti omlet
Piletina sa šafranom
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Biftek rolice
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočni pureći ražnjići
Povrtni ražnjići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Marinirana piletina s roštilja
Španjolski migas s bundevom
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Čarobna ljetna piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Lungić s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Juha od rikule i račića
Pileći štapići u ketchupu
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Crveno ljetno varivo
Piletina s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskava pileća krilca
Kuhana govedina s umakom od hrena
Cous-cous s povrćem
Juha od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Šampinjoni u palačinki
Punjene tikve
Riblja juha s Malte
Svinjski gulaš
Grdobina u pikantnoj šalši
Polupunjene paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene komade lungića stavite na šnite popečenog aromatičnog kruha, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Sastojci

600 g lungića
1 Vegeta Grill BBQ marinada 100 g
300 g cherry rajčica
100 ml kvasine (vinskog octa)
150 ml crnog vina
4 češnja češnjaka
40 g šećera
4 kriške ukoso narezanog talijana (kruha)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Lungić narežite na deblje odreske, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  • 2 Vino, ocat i šećer prokuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Rajčice prerežite popola i stavite u dublju tavu ili zdjelicu. Dodajte vino, cijele češnje češnjaka, malo posolite i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
  • 4 Lungić popecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 5 Kruh popecite, natrljajte češnjakom i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Nemojte koristiti meso iz hladnjaka, ostavite ga oko 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite peći u tavu. Ovaj postupak će osigurati ravnomjerno pečen komad mesa. Koristite li meso izravno iz hladnjaka, izvana će se brže dogotoviti, iznutra ostati sirovo.

Daljnjim pečenjem lako može zagorjeti što nije zdravo niti ukusno.

Posluživanje

Na svaku šnitu popečenog aromatičnog kruha stavite komad lungića, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke