Meni Search

Okrećem novi list

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta

Rižoto tortice
Žuti medaljoni
Senf s paprikama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Crveno ljetno varivo
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Španjolski migas s bundevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mesne okruglice u umaku
Grill povrće na salatu
Empanade s pestom
Ramsteak u seksi umaku
Polupunjene paprike
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prilog od prokulica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tagliatelle s pečenim povrćem
Piletina s mascarponeom
Pohana skuta
Juha od cvjetače i camemberta
Ljubavne šurlice
Polpete od slanutka s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Čudotvorni čaj za detoks
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od bundeve s jabukom
Juha od rikule i račića
Mirisni prilog iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rosti
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto na španjolski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti na kineski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Bugarska pita od krumpira
Bruskete od cvjetače
Caponata alla Podravka
Zapečena ricotta
Oslić s maslinama
Krumpir u košuljici
Rižoto s tunom
Kaštelanski makaruni
Lignje punjene crvenim radićem
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
Papreni tart s marelicama
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vege odresci s marinadom
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s pistacijama
Popečci od bulgura s umakom
Salata od tune i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marokanska salata s cous-cousom
Zabavni kineski ravioli
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od blitve
Zimski punč
Cous-cous s povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata od quinoe i povrća
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Pohane paprike
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s neobičnim preljevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vegetina enchilada
Grčka seljačka salata
Pileća prsa iz pećnice
Male teleće pitice
Salata u košaricama od parmezana
Mini lazanje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata s mora
Kozice s rižom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Njemačka - Jetrica s jabukama
Uzbudljivi kolač od blitve
Brusketa s avokadom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Govedina s lukom
Raskošna ljetna tava
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prežgana juha
Čarobni štapići
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Lignje i tikvice na štapiću
Sočna Wellington pečenka
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od soma
Janjetina na padelu
Sočna aromatična torta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu prekrivenu šarmantnim sezamom s čili papričicom u podlozi savršeno će upotpuniti umak Worcester i malo senfa.

Sastojci

800 g pilećih krilca
30 g sjemenki sezama
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 tekući jogurt
1 žlica Senfa Podravka
1 žličica Worcester umaka
1 čili papričica

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Pileća krilca prelijte Vegeta marinadom i ostavite pola sata u hladnjaku da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji okus).
  • 2 Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih sjemenkama sezama.
  • 3 Za umak u tekući jogurt dodajte žlicu senfa, žličicu Worcester umaka i sitno nasjeckanu čili papričicu te sve promiješajte.

Savjet

Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke