Meni Search

Superman

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa sezonskim povrćem
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Piletina Kiev
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete s povrćem
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek i salata s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina u finom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada s njokima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od cvjetače
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Koprivnički odojak
Kruh od cvjetače s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Dječje lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Pileća prsa iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s grilla
Lungić s toplom salatom od šparoga
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Riba u škartocu
Kokošja juha s požirakima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke