Meni Profil Search

Na izmaku snaga

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Cipar - Lungić na ciparski
Pohani zamotuljci
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina na tajlandski način
Rižoto s tunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grčka seljačka salata
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Crveno ljetno varivo
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od rikule i račića
Riba u bijelom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočni pureći ražnjići
Slatki lungić
Grdobina u pikantnoj šalši
Pureći hamburger
Pirjani kunić
Polupunjene paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Fiš paprikaš
Mesna rolada u tijestu
Tjestenina u finom umaku
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Caponata alla Podravka
Hladna juha od avokada
Piletina s pistacijama
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Palamida s čilijem i mangom
Hrskava pileća krilca
Fileti lososa u finom umaku
Rosti
Zapečena ricotta
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjska jetrica u umaku
Kotleti u pivskom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada
Srneći file na salatu
Salata sa skutom
Rižoto na španjolski način
Gulaš od gljiva
Salata od tune i krastavaca
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir u košuljici
Pohane paprike
Voćna juha od višanja
Prilog od prokulica
Riža s tunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Špageti s pistacijama
Popečci od bulgura s umakom
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špinatova juha s feta sirom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dalmatinske polpete
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna pureća rolada
Tjestenina mediterana
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jakobove kapice s umakom
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s kozjim sirom
Senf s paprikama
Male teleće pitice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima