Meni Profil Search

Na izmaku snaga

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Čarobni štapići
Pureći hamburger
Male teleće pitice
Pileća krilca s Coca-Colom
Caponata alla Podravka
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rosti
Tjestenina u finom umaku
Salata sa skutom
Piletina na tajlandski način
Sočna aromatična torta
Grill vratina u sendviču
Špinatova juha s feta sirom
Crveno ljetno varivo
Hladna juha od avokada
Špageti s pistacijama
Rižoto s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočni pureći ražnjići
Prilog od prokulica
Jakobove kapice s umakom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Belgija - Salade Liégeoise
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rajčica s kukuruzom
Slatki lungić
Mesna rolada u tijestu
Papreni tart s marelicama
Pašticada
Srneći file na salatu
Piletina s nadjevom od ajvara
Švicarska juha sa sirom
Svinjski file s povrćem
Fiš paprikaš
Tjestenina mediterana
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina s pistacijama
Zapečena ricotta
Gulaš od gljiva
Cipar - Lungić na ciparski
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjska jetrica u umaku
Pohani zamotuljci
Salata od liganja
Prežgana juha
Polupunjene paprike
Hrskava pileća krilca
Juha od rikule i račića
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Palamida s čilijem i mangom
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Senf s paprikama
Pileći štapići u ketchupu
Riža s tunom
Salata s mora
Salata od tune i krastavaca
Riba u bijelom umaku
Empanade s pestom
Voćna juha od višanja
Dalmatinske polpete
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grčka seljačka salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od bulgura s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vegetina enchilada
Rižoto na španjolski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kotleti u pivskom umaku
Pohane paprike
Krumpir u košuljici
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima