Meni Profil Search

Na izmaku snaga

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Pureći hamburger
Pirjani kunić
Juha od rikule i račića
Grill vratina u sendviču
Caponata alla Podravka
Svinjska jetrica u umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Dalmatinske polpete
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Tjestenina u finom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina na tajlandski način
Salata sa skutom
Mesna rolada u tijestu
Piletina s kozjim sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od tune i krastavaca
Pohani zamotuljci
Krumpir u košuljici
Crveno ljetno varivo
Slatki lungić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Palamida s čilijem i mangom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kotleti u pivskom umaku
Špinatova juha s feta sirom
Grčka seljačka salata
Rižoto na španjolski način
Pašticada
Grill pirjana piletina s roštilja
Prilog od prokulica
Belgija - Salade Liégeoise
Kobasica u pivu i pecivu
Rosti
Gulaš od gljiva
Cipar - Lungić na ciparski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rižoto s tunom
Pečena piletina s limunom
Fileti lososa u finom umaku
Polupunjene paprike
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Sočna pureća rolada
Zapečena ricotta
Pileći štapići u ketchupu
Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina mediterana
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jakobove kapice s umakom
Senf s paprikama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fiš paprikaš
Hrskava pileća krilca
Pohane paprike
Srneći file na salatu
Piletina s pistacijama
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileća krilca s Coca-Colom
Svinjski file s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Male teleće pitice
Omlet s paprikom i kukuruzom
Riža s tunom
Salata od liganja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Hladna juha od avokada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s pistacijama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima