Meni Profil Search

Na izmaku snaga

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Jakobove kapice s umakom
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Polupunjene paprike
Dalmatinske polpete
Sočni pureći ražnjići
Svinjska jetrica u umaku
Piletina na tajlandski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Gulaš od gljiva
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileća krilca s Coca-Colom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Omlet s paprikom i kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Caponata alla Podravka
Tjestenina mediterana
Sočna aromatična torta
Zapečena ricotta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grčka seljačka salata
Pohane paprike
Palamida s čilijem i mangom
Salata od tune i krastavaca
Krumpir u košuljici
Energetske kuglice s kurkumom
Empanade s pestom
Fiš paprikaš
Salata sa skutom
Riba u bijelom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Čarobni štapići
Hladna juha od avokada
Papreni tart s marelicama
Švicarska juha sa sirom
Rosti
Piletina s kozjim sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od liganja
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Male teleće pitice
Belgija - Salade Liégeoise
Street food kuglice
Tjestenina u finom umaku
Pirjani kunić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pureći hamburger
Mesna rolada u tijestu
Riža s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Pohani zamotuljci
Špageti s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s nadjevom od ajvara
Pečena piletina s limunom
Prilog od prokulica
Senf s paprikama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s pistacijama
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Vegetina enchilada
Popečci od bulgura s umakom
Slatki lungić
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kobasica u pivu i pecivu
Cipar - Lungić na ciparski
Pašticada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kotleti u pivskom umaku
Juha od rikule i račića
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Špinatova juha s feta sirom
Rižoto na španjolski način
Salata s mora
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima