Meni Profil Search

Na izmaku snaga

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Omlet s paprikom i kukuruzom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slasni burger sa slaninom i sirom
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Riža s tunom
Rajčica s kukuruzom
Juha od rikule i račića
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u košuljici
Senf s paprikama
Salata s mora
Pohane paprike
Pirjani kunić
Piletina s pistacijama
Pileća krilca s Coca-Colom
Pileći štapići u ketchupu
Srneći file na salatu
Pureći hamburger
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Cipar - Lungić na ciparski
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rosti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s nadjevom od ajvara
Fiš paprikaš
Empanade s pestom
Salata od liganja
Rižoto na španjolski način
Slatki lungić
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Hrskava pileća krilca
Crveno ljetno varivo
Prilog od prokulica
Pašticada
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Polupunjene paprike
Grill vratina u sendviču
Jakobove kapice s umakom
Caponata alla Podravka
Male teleće pitice
Piletina s kozjim sirom
Svinjska jetrica u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina u finom umaku
Švicarska juha sa sirom
Sočni pureći ražnjići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Hladna juha od avokada
Gulaš od gljiva
Sočna pureća rolada
Dalmatinske polpete
Sočna aromatična torta
Rižoto s tunom
Ražnjići od lososa
Palamida s čilijem i mangom
Špageti s pistacijama
Energetske kuglice s kurkumom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Čarobni štapići
Papreni tart s marelicama
Salata sa skutom
Tjestenina mediterana
Zapečena ricotta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata od tune i krastavaca
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pohani zamotuljci
Voćna juha od višanja
Špinatova juha s feta sirom
Mesna rolada u tijestu
Street food kuglice
Vegetina enchilada
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina na tajlandski način
Grčka seljačka salata
Kotleti u pivskom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima