Meni Profil Search

Na izmaku snaga

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Cipar - Lungić na ciparski
Piletina s kozjim sirom
Juha od rikule i račića
Hladna juha od avokada
Pileći štapići u ketchupu
Prilog od prokulica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina mediterana
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Špinatova juha s feta sirom
Caponata alla Podravka
Pašticada
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir u košuljici
Salata s mora
Rižoto na španjolski način
Hrskava pileća krilca
Piletina s pistacijama
Mesna rolada u tijestu
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileća krilca s Coca-Colom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Svinjska jetrica u umaku
Grčka seljačka salata
Kotleti u pivskom umaku
Senf s paprikama
Pečena piletina s limunom
Male teleće pitice
Grill vratina u sendviču
Polupunjene paprike
Rajčica s kukuruzom
Crveno ljetno varivo
Fiš paprikaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečena ricotta
Pohane paprike
Grdobina u pikantnoj šalši
Dalmatinske polpete
Popečci od bulgura s umakom
Kobasica u pivu i pecivu
Pureći hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rosti
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Omlet s paprikom i kukuruzom
Voćna juha od višanja
Riža s tunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pirjani kunić
Salata od tune i krastavaca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Gulaš od gljiva
Piletina na tajlandski način
Sočna pureća rolada
Tjestenina u finom umaku
Riba u bijelom umaku
Pohani zamotuljci
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s tunom
Špageti s pistacijama
Salata sa skutom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Slatki lungić
Sočni pureći ražnjići
Jakobove kapice s umakom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima