Meni Profil Search

Na izmaku snaga

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Palamida s čilijem i mangom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rajčica s kukuruzom
Pohane paprike
Zapečena ricotta
Pohani zamotuljci
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Krumpir u košuljici
Pirjani kunić
Polupunjene paprike
Grdobina u pikantnoj šalši
Fiš paprikaš
Salata od tune i krastavaca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s pistacijama
Pureći hamburger
Riža s tunom
Gulaš od gljiva
Špageti s pistacijama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pašticada
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
Crveno ljetno varivo
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Juha od rikule i račića
Salata s mora
Hrskava pileća krilca
Tjestenina u finom umaku
Rižoto na španjolski način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina na tajlandski način
Srneći file na salatu
Rižoto s tunom
Sočna pureća rolada
Grčka seljačka salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći štapići u ketchupu
Hladna juha od avokada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata sa skutom
Kotleti u pivskom umaku
Piletina s kozjim sirom
Dalmatinske polpete
Senf s paprikama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Caponata alla Podravka
Slatki lungić
Piletina s nadjevom od ajvara
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Cipar - Lungić na ciparski
Popečci od bulgura s umakom
Prilog od prokulica
Svinjska jetrica u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rosti
Grill vratina u sendviču
Tjestenina mediterana
Riba u bijelom umaku
Mesna rolada u tijestu
Jakobove kapice s umakom
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima