Meni Profil Search

Na izmaku snaga

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Popečci od bulgura s umakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Polupunjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Jakobove kapice s umakom
Mesna rolada u tijestu
Palamida s čilijem i mangom
Salata od tune i krastavaca
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rosti
Riba u bijelom umaku
Krumpir u košuljici
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slatki lungić
Salata od liganja
Prilog od prokulica
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Fiš paprikaš
Salata sa skutom
Srneći file na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Rižoto s tunom
Rižoto na španjolski način
Senf s paprikama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Hladna juha od avokada
Svinjska jetrica u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Pureći hamburger
Crveno ljetno varivo
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina na tajlandski način
Kotleti u pivskom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina mediterana
Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grčka seljačka salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Juha od rikule i račića
Male teleće pitice
Fileti lososa u finom umaku
Pohani zamotuljci
Riža s tunom
Cipar - Lungić na ciparski
Sočna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Caponata alla Podravka
Gulaš od gljiva
Pileći štapići u ketchupu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohane paprike
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s pistacijama
Grill vratina u sendviču
Zapečena ricotta
Sočni pureći ražnjići
Dalmatinske polpete
Špinatova juha s feta sirom
Špageti s pistacijama
Pašticada
Pileća krilca s Coca-Colom
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima