Meni Search

Pucam po šavovima

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Piletina u pivu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina u finom umaku
Prežgana juha
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina mediterana
Slasni burger sa slaninom i sirom
Košarice od lisnatog tijesta
Špinatova juha s feta sirom
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći štapići u ketchupu
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjska jetrica u umaku
Pizza sirni jastučići
Okruglice u umaku od rajčice
Palamida s čilijem i mangom
Fiš paprikaš
Kotleti u pivskom umaku
Fino začinjena piletina
Popečci od cvjetače
Pureći hamburger
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskavi krumpir iz pećnice
Pašticada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Mesna rolada u tijestu
Hrenovke u panceti
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina s roštilja
Pašticada s njokima
Čarobni štapići
Cipar - Lungić na ciparski
Juha od cvjetače i camemberta
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Ljetna pileća salata
Palačinke s nadjevom od riže
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Grčka seljačka salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Slasni BBQ burgeri
Zapečena ricotta
Juha od kelja sa sirom
Krumpir u košuljici
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pikantne mazalice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke