Meni Search

Pucam po šavovima

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjska jetrica u umaku
Zapečena ricotta
Marokanska salata s cous-cousom
Teletina s pirjanim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Juha od kelja sa sirom
Fino začinjena piletina
Pizza sirni jastučići
Palamida s čilijem i mangom
Fish&Chips u tortilji
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Tjestenina mediterana
Grčka seljačka salata
Pašticada s njokima
Cipar - Lungić na ciparski
Pohani tofu s povrćem
Ljetna pileća salata
Hrenovke u panceti
Pureći hamburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Krumpir u košuljici
Zlatna piletina
Pikantne mazalice
Košarice od lisnatog tijesta
Palačinke s nadjevom od riže
Tuna burger
Hrskavi krumpir iz pećnice
Piletina u pivu
Mediteranski kruščić s lovorom
Pirjani kunić
Kotleti u pivskom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od cvjetače i camemberta
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada
Špinatova juha s feta sirom
Mesna rolada u tijestu
Pileći štapići u ketchupu
Prežgana juha
Fiš paprikaš
Sendvič s avokadom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Vratina s roštilja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slasni BBQ burgeri
Popečci od cvjetače
Čarobni štapići
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina u finom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke