Meni Search

Lagana depra

BBQ Steak & chips

Pileći štapići u ketchupu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice
Senf s paprikama
Salata s neobičnim preljevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Španjolski migas s bundevom
Salata od tune i krastavaca
Kineska juha s račićima i gljivama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zabavni kineski ravioli
Juha od kelja sa sirom
Ražnjići od lososa
Rižoto s tunom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina na tajlandski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata sa skutom
Punjene tikve
Lungić u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Piletina s povrćem
Piletina s pistacijama
Sunčani užitak mediterana
File steak na povrću
Hrskave tortice od krumpira
Glazirana patka s umakom od jabuka
Povrtni ražnjići
Pita s crnim pivom
Popečci od bulgura s umakom
Pečena piletina s limunom
Slatki lungić
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina sa šafranom
Ciganski odrezak
Špinatova juha s feta sirom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrenovke u panceti
Slasni BBQ burgeri
Sočni pureći ražnjići
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Palačinke s nadjevom od riže
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa iz pećnice
Švicarska juha sa sirom
Lazanje u tavi
Dalmatinska simfonija
Dip od južnog voća
Mladi krumpir s ajvarom
Teletina s pirjanim povrćem
Rosti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zimski punč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pečena janjetina s bademima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti na kineski način
Kuhana govedina s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskava pileća krilca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Salata s okruglicama od sira
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Svinjski gulaš
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirana piletina s roštilja
Govedina s lukom
Caponata alla Podravka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranska rapsodija
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirano svinjsko pečenje
Bugarska pita od krumpira
Salata od quinoe i povrća
Svinjski file s povrćem
Rebarca s grilla
Juha od bundeve s jabukom
Piletina s mascarponeom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Rajčica s kukuruzom
Špageti s acetom balsamicom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Šampinjoni u palačinki
Grill pirjana piletina s roštilja
Marokanska salata s cous-cousom
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni poriluk
Osvježavajuća juha od krastavaca
Meksička party salata
Empanade s pestom
Grdobina u pikantnoj šalši
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohane paprike
Fino varivo v loncu
Blagdanski rižoto s bakalarom
Tjestenina u finom umaku
Sočna aromatična torta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Voćna salata s piletinom
Palamida s čilijem i mangom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Povrtni lonac
Crveno ljetno varivo
Singapurski ljuti omlet
Juha od gljiva
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pohani zamotuljci
Cous-cous s povrćem
Biftek rolice
Mirisni prilog iz pećnice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto tortice
Pohana skuta
Riblja juha s Malte
Juha od rikule i račića
Riža s tunom
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ljubitelje čipsa i ukusnog mesa oduševit će priprema u pikantnoj marinadi, a naranča i sok od jabuke zaokružit će kulinarski doživljaj.

Sastojci

3 steak odreska
4 krumpira
1 Vegeta marinada pikantna
2 žlice smeđeg šećera
1 žlica Podravka ketchupa
1 žlica aceta balsamica
sok 2 naranče
2 dl soka od jabuke
sol
papar

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 3 osobe45 min

  • 1 Ocijedite naranče, dodajte sok od jabuke, kečap, aceto balsamico i Vegeta marinadu. Zatim sve pjenjačom izmiješajte, dodajte smeđi šećer i prstohvat soli i papra. U tako pripremljenu marinadu dodajte odreske i ostavite ih u hladnjaku 2 sata.
  • 2 Za to vrijeme ogulite krumpire, narežite ih na deblje prutiće i kuhajte u posoljenoj vodi 8 – 10 minuta. Nakon toga krumpir ocijedite i ostavite da se ohladi kako bi sav višak pare nestao.
  • 3 Odreske izvadite iz marinade, ocijedite višak tekućine i pecite na zagrijanom roštilju do željene boje. Ostatak marinade reducirajte na srednje jakoj vatri dok ne dobijete konzistenciju umaka.
  • 4 Ohlađene krumpire pecite 5 minuta u vrućem ulju zagrijanom na 170°C, zatim ih izvadite i ohladite te ih opet na isti način pecite u ulju zagrijanom na 180 °C dok ne dobijete prekrasnu zlatnu koricu. Ovim načinom pripreme dobit ćete mekan i sočan krumpir s izvanredno hrskavom koricom.

Savjet

Steak može imati nekoliko razina pečenosti, a one se najlakše određuju prema temperaturi središta mesa:

Rare 51 °C
Medium rare 54 – 57 °C
Medium 58 – 60 °C
Medium well 62 °C
Well done 68 °C

Za odrezak od 200 g i 2 cm debljine vrijedi pravilo da će biti krvav (rare) ako ga sa svake strane na jakoj vatri zapržite po 1 minutu, a zatim ga na laganoj vatri pržite još 2 – 3 minute. Ovako pripremljen odrezak iznutra je krvav, a izvana hrskav. Za srednje pečen (medium) odrezak nakon kratkog prženja na jakoj vatri nastavite pržiti meso na laganoj vatri sa svake strane po 4 minute. Srednje pečen odrezak iznutra je lagano ružičast. Za pripremu pečenog (well done) odreska nakon kratkog prženja na jakoj vatri nastavite pržiti meso na laganoj vatri sa svake strane po 5 minuta. Meso će biti pečeno i iznutra i izvana.


 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke