Meni Search

Gladan kao vuk

BBQ svinjska rebarca u foliji

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u umaku s češnjakom
Vegetarijanski čips
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mladi krumpir s ajvarom
Mediteranski kruščić s lovorom
Slatki lungić
Patka s mlincima
Meso u woku na indonezijski način
Ramsteak u seksi umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpiri u kaputiću od pancete
Tortilje pikant
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s tikvicama
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina u pivu
Svinjski medaljoni s kestenima
Pureća rolada s mlincima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureći hamburger
Odresci u paketiću
Ciganski odrezak
Svinjski kotleti s povrćem
Povrtni lonac
Macho hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Odresci s umakom od kupina
Španjolski migas s bundevom
Miješani grill
Govedina s lukom
Janjetina s medom od kadulje
Tuna burger
Pileća prsa s crnim tartufom
Hrenovke u panceti
Kotlovina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pašticada s njokima
Ramstek s povrćem
Medeni teleći kotleti
Slasni BBQ burgeri
Vratina s roštilja
Glazirana patka s umakom od jabuka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Varivo od kelja i teletine
Sočna Wellington pečenka
Lazanje u tavi
Janjetina s bižima
Teletina s pirjanim povrćem
Mesne okruglice u umaku
Fino začinjena piletina
Polpete od oslića
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza sirni jastučići
Rebarca s grilla
Pikantni gulaš
Piletina u egzotičnom umaku
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kuhano meso s umakom od hrena
Sarma sa suhim mesom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Quiche od bundeve, sira i luka
Slatko twist pile
Biftek rolice
Puretina s jabukom iz pećnice
Neobične punjene paprike
Punjeni kelj s plodovima mora
Pileća prsa iz pećnice
Mesna rolada u tijestu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća krilca s roštilja
Gorički povrtni lonac
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Svinjski gulaš
Harrisa janjetina s limunom
Fino varivo v loncu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina na padelu
Punjena pečenka u vinu
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke