Meni Search

Ful nabrijana

BBQ svinjska rebarca u foliji

Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Lagana sarma
Svinjski file s povrćem
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski špageti
Odresci od morskog psa
Riba u bijelom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Lungić u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ossobuco
Kobasica u pivu i pecivu
Ramsteak u seksi umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Zabavni kineski ravioli
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Sendvič s avokadom
Kroketi od piletine
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill pirjana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vege odresci s marinadom
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Bugarska pita od krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina na kijevski način
Umak od limete (Molho de limao)
Turske pizze
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Lazanje s lignjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Sočna rebarca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Lungić s povrćem
Salata s mora
Račići na posteljici od povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuhano meso s umakom od hrena
Zlatna piletina
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci u umaku s češnjakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s ribom
Ražnjići od lososa
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Lignje s povrćem i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Krem juha od tikvica
Aromatizirani kruh
Popečci od tikvica
Mini shepherd's pie
Mirisna pečenka
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Fileti lososa u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke