Meni Search

Ful nabrijana

BBQ svinjska rebarca u foliji

Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fina pikantna piletina
Miješani grill
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci od morskog psa
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice
Brancinovo oko
Hrskava pileća krilca
Lungić u sendviču
Brusketa s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od liganja
Mini shepherd's pie
Krem juha od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Voćna juha od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Turske pizze
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Piletina na kijevski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza s tunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u umaku s češnjakom
Zabavni kineski ravioli
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini lazanje
Sočna rebarca
Piletina laganini
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od lososa
Ossobuco
Fini gulaš od gljiva
Delikatesna junetina na češki
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Hlebinska i pretepena juha
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjevene lignje
Vege odresci s marinadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Meso s repom
Mirisna pečenka
Piletina Kiev
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza sirni jastučići
Prežgana juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Norveška krem juha od ribe i kozica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s povrćem i smokvama
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Pirjani kunić
Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Špageti s ribom
Viška pogača
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ljetni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke