Meni Search

Ful nabrijana

BBQ svinjska rebarca u foliji

Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od liganja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s manistrom u škartocu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata s mora
Turske pizze
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Meksička party salata
Špageti s ribom
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Grdobina s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Irska janjetina
Proljetna janjetina
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Pečena piletina s limunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Odresci od morskog psa
Viška pogača
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Ossobuco
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Prežgana juha
Lazanje s lignjama
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina na kijevski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Brancinovo oko
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Piletina laganini
Miješani grill
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meso s repom
Čarobna ljetna piletina
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke