Meni Search

Gladan kao vuk

BBQ svinjska rebarca u foliji

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tuna burger
Piletina u egzotičnom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Ciganski odrezak
Mesna rolada u tijestu
Teletina s pirjanim povrćem
Sarma sa suhim mesom
Meso u woku na indonezijski način
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Fino varivo v loncu
Svinjski medaljoni s kestenima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Polpete od oslića
Miješani grill
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Slatko twist pile
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vratina s roštilja
Hrenovke u panceti
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski kotleti s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina na padelu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna Wellington pečenka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Špageti s tikvicama
Pašticada s njokima
Harrisa janjetina s limunom
Slasni BBQ burgeri
Mesne okruglice u umaku
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Vegetarijanski čips
Svinjski gulaš
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća prsa s crnim tartufom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Patka s mlincima
Govedina s lukom
Umak od limete (Molho de limao)
Ramsteak u seksi umaku
Pikantni gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatki lungić
Povrtni lonac
Pureći hamburger
Punjeni kelj s plodovima mora
Odresci s umakom od kupina
Puretina s jabukom iz pećnice
Punjena pečenka u vinu
Janjetina s medom od kadulje
Macho hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s bižima
Neobične punjene paprike
Fino začinjena piletina
Varivo od kelja i teletine
Gorički povrtni lonac
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Biftek rolice
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Medeni teleći kotleti
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća krilca s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Quiche od bundeve, sira i luka
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Kotlovina
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci u paketiću
Španjolski migas s bundevom
Kuhano meso s umakom od hrena
Tortilje pikant
Sočna rebarca
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke