Meni Search

Superman

BBQ svinjska rebarca u foliji

Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski gulaš
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Nadjevene lignje
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tuna burger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci s umakom od kupina
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kokošja juha s požirakima
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Piletina s mascarponeom
Ramstek i salata s roštilja
Piletina u aromatičnom omotaču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Macho hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Brownie s kajenskim paprom
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Obojeni hamburger
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Dip od južnog voća
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Špageti mediteraneo
Vratina sa sezonskim povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brusketa s avokadom
Mirisna pureća rolada
Srneći file na salatu
Rebarca s grilla
Tjestenina u finom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fish&Chips u tortilji
Finska - Juha s lososom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Slatka patka
Ljetni lungić
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Koprivnički odojak
Rebarca s graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke