Meni Search

Superman

BBQ svinjska rebarca u foliji

Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada s njokima
Salata s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Kokošja juha s požirakima
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Koprivnički odojak
Nadjevene lignje
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskavi trokuti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje u tavi
Pohani zamotuljci
Bruskete s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuglice od riže i svježeg sira
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Teriyaki piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s grila
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Meksička party salata
Piletina Kiev
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek i salata s roštilja
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Macho hamburger
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke