Meni Search

Superman

BBQ svinjska rebarca u foliji

Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s grila
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slatka patka
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Sočna pureća rolada
Kokošja juha s požirakima
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ cheeseburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada s njokima
Odresci s umakom od kupina
Ramstek s povrćem
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavo pečeno pile
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni ražnjići
Nadjevene lignje
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Macho hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek i salata s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Špageti mediteraneo
Dip od južnog voća
Koprivnički odojak
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani zamotuljci
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Tjestenina u finom umaku
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Salata s mljevenim mesom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u pivu
Goveđa rebarca sa zeljem
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke