Meni Search

Lagana depra

BBQ svinjska rebarca u foliji

Dip od južnog voća
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Svinjski gulaš
Pohane paprike
Dalmatinska simfonija
Mladi krumpir s ajvarom
Biftek rolice
Punjene tikve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švicarska juha sa sirom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Umak od limete (Molho de limao)
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cous-cous s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ Steak & chips
Pečena piletina s limunom
Grčka seljačka salata
Mirisni prilog iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni poriluk
Empanade s pestom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Prežgana juha
Ražnjići od lososa
Lazanje u tavi
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Polupunjene paprike
Marinirana piletina s roštilja
Riža s tunom
Grill vratina u sendviču
Španjolski migas s bundevom
Rižoto tortice
Piletina Kiev
Pohana skuta
Palačinke s nadjevom od riže
Glazirana patka s umakom od jabuka
Hrskava pileća krilca
Marinirano svinjsko pečenje
Finska - Juha s lososom
Riba u bijelom umaku
Salata sa skutom
Rajčica s kukuruzom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranska rapsodija
Salata od quinoe i povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina s pistacijama
Teriyaki piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tunom
Hrenovke u panceti
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s neobičnim preljevom
Bugarska pita od krumpira
Rosti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Voćna salata s piletinom
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Dagnje na buzaru
Blagdanski rižoto s bakalarom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s mascarponeom
Pita s crnim pivom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći štapići u ketchupu
Sočni pureći ražnjići
Sočna aromatična torta
Špinatova juha s feta sirom
Juha od kelja sa sirom
Špageti na kineski način
Palamida s čilijem i mangom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Fino varivo v loncu
Salata s okruglicama od sira
Hrskave tortice od krumpira
Govedina s lukom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
File steak na povrću
Sunčani užitak mediterana
Tjestenina u finom umaku
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata od tune i krastavaca
Povrtni lonac
Fina pikantna piletina
Crveno ljetno varivo
Proljetno meso i povrće iz woka
Senf s paprikama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Meksička party salata
Zimski punč
Juha od bundeve s jabukom
Slasni BBQ burgeri
Popečci od bulgura s umakom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Caponata alla Podravka
Juha od rikule i račića
Rižoto na španjolski način
Rebarca s grilla
Slatki lungić
Pileća prsa iz pećnice
Dječje lazanje
Piletina na tajlandski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Ciganski odrezak
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina sa šafranom
Piletina s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani zamotuljci
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kineska juha s račićima i gljivama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riblja juha s Malte
Svinjski file s povrćem
Povrtni ražnjići
Teletina s pirjanim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti s acetom balsamicom
Singapurski ljuti omlet
Pečena janjetina s bademima
Juha od gljiva
Pileća krilca s Coca-Colom
Nadjevene lignje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke