Meni Search

Lagana depra

BBQ svinjska rebarca u foliji

Juha od rikule i račića
Sočni pureći ražnjići
Salata s okruglicama od sira
Mediteranska rapsodija
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina Kiev
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s crnim pivom
Dagnje na buzaru
Bugarska pita od krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od bulgura s umakom
Pileći štapići u ketchupu
Dječje lazanje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Grčka seljačka salata
Ciganski odrezak
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Marinirano svinjsko pečenje
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić u sendviču
Biftek rolice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Finska - Juha s lososom
Pohana skuta
Piletina u finom mediteranskom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Singapurski ljuti omlet
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohane paprike
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Osvježavajuća juha od krastavaca
Caponata alla Podravka
Slatki lungić
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna aromatična torta
Rižoto na španjolski način
Empanade s pestom
Salata od quinoe i povrća
Rižoto s tunom
Hrskave tortice od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s mascarponeom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špinatova juha s feta sirom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice
Kineska juha s račićima i gljivama
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Palamida s čilijem i mangom
BBQ Steak & chips
Punjene tikve
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Šampinjoni u palačinki
Zimski punč
Govedina s lukom
Riblja juha s Malte
Čarobna ljetna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Uskršnja šunka na zabavan način
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrenovke u panceti
Slasni BBQ burgeri
Glazirana patka s umakom od jabuka
Španjolski migas s bundevom
Mirisni prilog iz pećnice
Sunčani užitak mediterana
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci u umaku s češnjakom
Salata sa skutom
Tjestenina u finom umaku
Dip od južnog voća
Piletina s povrćem
Svinjski gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna salata s piletinom
Zapečeni poriluk
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto tortice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Dalmatinska simfonija
Juha od gljiva
Juha od kelja sa sirom
Rosti
Hrskava pileća krilca
Marokanska salata s cous-cousom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Riža s tunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Špageti na kineski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Teriyaki piletina
Pečena piletina s limunom
Juha od bundeve s jabukom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s pistacijama
Fino varivo v loncu
Ražnjići od lososa
Cous-cous s povrćem
File steak na povrću
Piletina sa šafranom
Salata s neobičnim preljevom
Polupunjene paprike
Švicarska juha sa sirom
Pečena janjetina s bademima
Salata od tune i krastavaca
Piletina na tajlandski način
Crveno ljetno varivo
Povrtni lonac
Pohani tofu s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Senf s paprikama
Meksička party salata
Voćna juha od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke