Meni Search

Lagana depra

BBQ svinjska rebarca u foliji

Punjene tikve
Pečena piletina s limunom
Ciganski odrezak
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Nadjevene lignje
Grčka seljačka salata
Pohana skuta
Govedina s lukom
Fino varivo v loncu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Povrtni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Španjolski migas s bundevom
Bugarska pita od krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto tortice
Hrenovke u panceti
Uskršnja šunka na zabavan način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata sa skutom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od bulgura s umakom
Palamida s čilijem i mangom
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina u finom umaku
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Senf s paprikama
Polupunjene paprike
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Finska - Juha s lososom
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s pirjanim povrćem
Fina pikantna piletina
Dip od južnog voća
Pileća prsa iz pećnice
Crveno ljetno varivo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuhana govedina s umakom od hrena
Grdobina u pikantnoj šalši
Rebarca s grilla
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Lungić s povrćem
Lazanje u tavi
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Riblja juha s Malte
Pita s crnim pivom
Marinirana piletina s roštilja
Pileći štapići u ketchupu
Pileća krilca s Coca-Colom
Mirisni prilog iz pećnice
Švicarska juha sa sirom
Dagnje na buzaru
Dalmatinska simfonija
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mladi krumpir s ajvarom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ Steak & chips
Grill pirjana piletina s roštilja
Sunčani užitak mediterana
Piletina s pistacijama
Salata s okruglicama od sira
Piletina Kiev
Riža s tunom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Rižoto na španjolski način
Mediteranska rapsodija
Glazirana patka s umakom od jabuka
Čarobna ljetna piletina
Pečena janjetina s bademima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani zamotuljci
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Umak od limete (Molho de limao)
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s mascarponeom
Voćna salata s piletinom
Caponata alla Podravka
Piletina na tajlandski način
Juha od gljiva
Juha od rikule i račića
Riba u bijelom umaku
Cous-cous s povrćem
Špageti na kineski način
Rosti
Juha od kelja sa sirom
Salata od tune i krastavaca
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Prežgana juha
Biftek rolice
File steak na povrću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatki lungić
Svinjski file s povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata od quinoe i povrća
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zimski punč
Slasni BBQ burgeri
Osvježavajuća juha od krastavaca
Juha od bundeve s jabukom
Empanade s pestom
Špageti s acetom balsamicom
Piletina s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rižoto s tunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohani tofu s povrćem
Singapurski ljuti omlet
Zapečeni poriluk
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Sočna aromatična torta
Hrskave tortice od krumpira
Lungić u sendviču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Salata s neobičnim preljevom
Špinatova juha s feta sirom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski gulaš
Pohane paprike
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke