Meni Search

Lud k'o šiba

BBQ svinjska rebarca u foliji

Mirisna pureća rolada
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Krem juha sa sjemenkama
Jakobove kapice s umakom
Vratina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kotlovina
Marokanska salata s cous-cousom
Meksička party salata
Pohani buncek
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Patka s mlincima
Pizza s tunom
Pileći gulaš
Aromatizirani kruh
Pohana skuta
Grill povrće na salatu
Riblja juha s Malte
Marinirano svinjsko pečenje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena janjetina s bademima
Pečena piletina s limunom
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Polupunjene paprike
Piletina s mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Kotleti u pivskom umaku
Pohani zamotuljci
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slasni BBQ burgeri
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Proljetna janjetina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Šampinjoni u palačinki
Palačinke s nadjevom od riže
Grill vratina u sendviču
Pašticada
Nadjevene lignje
Špageti na kineski način
Cipar - Lungić na ciparski
Hrskave tortice od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Špageti s pistacijama
Teletina s pirjanim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pirjani kunić
Piletina u pivu
Manastirski đuveč
Cous-cous s povrćem
Zapečena ricotta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantne mazalice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od bundeve s jabukom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Palamida s čilijem i mangom
Male teleće pitice
Medeni teleći kotleti
Mesna rolada u tijestu
Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada s njokima
Sunčani užitak mediterana
Tuna burger
Brownie s kajenskim paprom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić u sendviču
Fiš paprikaš
Irski gulaš (Irish stew)
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke