Meni Search

Ful nabrijana

Belgija - Salade Liégeoise

Roštilj s umakom Romesco
Odresci od morskog psa
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Urbana pola
Nadjevene lignje
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lagana sarma
Povrtni lonac
Kobasica u pivu i pecivu
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Piletina na kijevski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina laganini
Račići na posteljici od povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pogača sa sardinom
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Viška pogača
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s ribom
Turske pizze
Odresci u umaku s češnjakom
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meso s repom
Lazanje s lignjama
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
Ossobuco
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Salata s mora
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Proljetno meso i povrće iz woka
Aromatizirani kruh
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Popečci od tikvica
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Hlebinska i pretepena juha
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s manistrom u škartocu
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke