Meni Search

Ful nabrijana

Belgija - Salade Liégeoise

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina na kijevski način
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fina pikantna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Fileti lososa u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ossobuco
Špageti s ribom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Viška pogača
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s manistrom u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lagana sarma
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Odresci od morskog psa
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kobasica u pivu i pecivu
Lazanje s lignjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata s mora
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza s tunom
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Račići na posteljici od povrća
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Urbana pola
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill povrće na salatu
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Manastirski đuveč
Piletina laganini
Turske pizze
Lungić s povrćem
Miješani grill
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Nadjevene lignje
Grickalica slanutak iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke