Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Belgija - Salade Liégeoise

Salata od liganja
Senf s paprikama
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatki lungić
Sočna pureća rolada
Omlet s paprikom i kukuruzom
Tjestenina mediterana
Piletina s pistacijama
Fiš paprikaš
Piletina na tajlandski način
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Polupunjene paprike
Gulaš od gljiva
Pureći hamburger
Riža s tunom
Salata od tune i krastavaca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjska jetrica u umaku
Rajčica s kukuruzom
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s pistacijama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jakobove kapice s umakom
Rosti
Pohane paprike
Piletina s kozjim sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Zapečena ricotta
Popečci od bulgura s umakom
Pašticada
Caponata alla Podravka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesna rolada u tijestu
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kobasica u pivu i pecivu
Krumpir u košuljici
Palamida s čilijem i mangom
Juha od rikule i račića
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Hladna juha od avokada
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Voćna juha od višanja
Rižoto s tunom
Pileći štapići u ketchupu
Pileća krilca s Coca-Colom
Špinatova juha s feta sirom
Pohani zamotuljci
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Cipar - Lungić na ciparski
Sočni pureći ražnjići
Prilog od prokulica
Grill vratina u sendviču
Crveno ljetno varivo
Hrskava pileća krilca
Grčka seljačka salata
Kotleti u pivskom umaku
Dalmatinske polpete
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto na španjolski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata sa skutom
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima