Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Belgija - Salade Liégeoise

Rižoto s tunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill vratina u sendviču
Cipar - Lungić na ciparski
Špinatova juha s feta sirom
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Salata od liganja
Popečci od bulgura s umakom
Pečena piletina s limunom
Hrskava pileća krilca
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s nadjevom od ajvara
Rosti
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Srneći file na salatu
Hladna juha od avokada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mora
Piletina na tajlandski način
Palamida s čilijem i mangom
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Polupunjene paprike
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rajčica s kukuruzom
Rižoto na španjolski način
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
Fileti lososa u finom umaku
Svinjska jetrica u umaku
Tjestenina u finom umaku
Juha od rikule i račića
Zapečena ricotta
Salata od tune i krastavaca
Gulaš od gljiva
Grdobina u pikantnoj šalši
Kotleti u pivskom umaku
Pašticada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata sa skutom
Crveno ljetno varivo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Omlet s paprikom i kukuruzom
Fiš paprikaš
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća krilca s Coca-Colom
Mesna rolada u tijestu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna juha od višanja
Caponata alla Podravka
Riža s tunom
Pohani zamotuljci
Pureći hamburger
Senf s paprikama
Krumpir u košuljici
Pileći štapići u ketchupu
Svinjski file s povrćem
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Prilog od prokulica
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Špageti s pistacijama
Tjestenina mediterana
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s pistacijama
Grčka seljačka salata
Dalmatinske polpete
Slatki lungić
Pohane paprike
Jakobove kapice s umakom
Riba u bijelom umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima