Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Belgija - Salade Liégeoise

Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Srneći file na salatu
Ražnjići od lososa
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohani zamotuljci
Street food kuglice
Fiš paprikaš
Pileći štapići u ketchupu
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Riža s tunom
Palamida s čilijem i mangom
Pohane paprike
Riba u bijelom umaku
Empanade s pestom
Rižoto s tunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Salata sa skutom
Salata s mora
Krumpir u košuljici
Omlet s paprikom i kukuruzom
Slatki lungić
Tjestenina u finom umaku
Gulaš od gljiva
Švicarska juha sa sirom
Mesna rolada u tijestu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Juha od rikule i račića
Zapečena ricotta
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Dalmatinske polpete
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjska jetrica u umaku
Pečena piletina s limunom
Senf s paprikama
Špageti s pistacijama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špinatova juha s feta sirom
Jakobove kapice s umakom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Čarobni štapići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto na španjolski način
Rosti
Piletina s kozjim sirom
Piletina s pistacijama
Polupunjene paprike
Pašticada
Pirjani kunić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s nadjevom od ajvara
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cipar - Lungić na ciparski
Kotleti u pivskom umaku
Papreni tart s marelicama
Grill vratina u sendviču
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pureći hamburger
Sočna aromatična torta
Grčka seljačka salata
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Hrskava pileća krilca
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina mediterana
Fileti lososa u finom umaku
Piletina na tajlandski način
Caponata alla Podravka
Hladna juha od avokada
Crveno ljetno varivo
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od tune i krastavaca
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Pileća krilca s Coca-Colom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Voćna juha od višanja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Vegetina enchilada
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima