Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Belgija - Salade Liégeoise

Špageti s pistacijama
Hladna juha od avokada
Sočna aromatična torta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zapečena ricotta
Tjestenina mediterana
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s pistacijama
Sočna pureća rolada
Kotleti u pivskom umaku
Piletina s kozjim sirom
Rižoto na španjolski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Svinjski file s povrćem
Slatki lungić
Pohani zamotuljci
Riža s tunom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slasni burger sa slaninom i sirom
Papreni tart s marelicama
Sočni pureći ražnjići
Crveno ljetno varivo
Salata od liganja
Salata s mora
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata sa skutom
Ražnjići od lososa
Male teleće pitice
Rosti
Empanade s pestom
Špinatova juha s feta sirom
Energetske kuglice s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Srneći file na salatu
Čarobni štapići
Kobasica u pivu i pecivu
Polupunjene paprike
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Dalmatinske polpete
Pureći hamburger
Pohane paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Senf s paprikama
Juha od rikule i račića
Popečci od bulgura s umakom
Salata od tune i krastavaca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pečena piletina s limunom
Prilog od prokulica
Jakobove kapice s umakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Caponata alla Podravka
Svinjska jetrica u umaku
Piletina na tajlandski način
Fileti lososa u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Grčka seljačka salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Pirjani kunić
Mesna rolada u tijestu
Street food kuglice
Omlet s paprikom i kukuruzom
Švicarska juha sa sirom
Rižoto s tunom
Fiš paprikaš
Pileći štapići u ketchupu
Grdobina u pikantnoj šalši
Cipar - Lungić na ciparski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Voćna juha od višanja
Gulaš od gljiva
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir u košuljici
Pašticada
Vegetina enchilada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima