Meni Profil Search

Za savršenu večeru za Valentinovo pripremite Biftek u boji strasti - na podlozi salate od rikule položite biftek, pokapajte s malo umaka, dodajte srca od krumpira i cikle i uživajte. Ovo je savršena kombinacija u dvoje!

Sastojci

450 g goveđeg filea (biftek)
2 žličice Vegete
30 ml ulja
80 g maslaca
25 ml Cognaca (konjaka)
75 ml crnog francuskog vina Bordeaux
sol
Crni papar mljeveni Podravka
30 g maslaca u kockicama
3 srednje cikle
3 veća krumpira
ulje za prženje
1 žličica Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
50-100 g lijepe rikule

Koristili smo

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Vegeta Twist za hrskave krumpiriće

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe45 min

  • 1 Goveđi file narežite na 4 medaljona debljine 3 centimetra, pospite Vegetom i popecite na dobro ugrijanom ulju oko 3 minute sa svake strane tako da se izvana zarumeni, a iznutra ostane nježno ružičast.
  • 2 Biftek izvadite i stavite ga na toplo mjesto da se meso odmori. Iz tave u kojoj ste popekli biftek po potrebi izlijte višak masnoće, ulijte konjak i flambirajte.
  • 3 Nakon toga dodajte vino, posolite, popaprite i pustite da zakipi. Dodajte kockice maslaca i dobro promiješajte.
  • 4 Ciklu i krumpir ogulite i narežite na tanke ploške. Svaku plošku pomoću kalupa izrežite u oblik srca. Pržite ih u dubokom ulju, pa ih izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Pospite ih Vegeta twistom za hrskave krumpiriće.
  • 5 Na tanjur za posluživanje složite rikulu. Na rikulu položite biftek, pokapajte s malo umaka, dodajte srca od krumpira i cikle i odmah poslužite i odmah uživajte.

Savjet

Umjesto bifteka se može upotrijebiti i lungić.

Podijeli s prijateljima