Meni Search

Ful nabrijana

Blagdanska rolada

Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zabavni kineski ravioli
Odresci od morskog psa
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hlebinska i pretepena juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill vratina u sendviču
Lagana sarma
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Mirisna pečenka
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fini gulaš od gljiva
Zlatna piletina
Turske pizze
Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u umaku s češnjakom
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Belgija - Salade Liégeoise
Kunić na bijelo
Lignje s povrćem i smokvama
Voćna juha od višanja
Salata od liganja
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Povrtni lonac
Lignje s manistrom u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Sočna rebarca
Irska janjetina
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Viška pogača
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Piletina na kijevski način
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Grickalica slanutak iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Račići na posteljici od povrća
Riba u bijelom umaku
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Pogača sa sardinom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ossobuco
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Sočni pureći ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brusketa s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vege odresci s marinadom
Mini shepherd's pie
Špageti s ribom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetna janjetina
Lazanje s lignjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke