Meni Search

Ful nabrijana

Blagdanska rolada

Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Mirisna pečenka
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Lagana sarma
Meksička party salata
Povrtni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meso s repom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irska janjetina
Piletina laganini
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hlebinska i pretepena juha
Urbana pola
Aromatizirani kruh
Lazanje s lignjama
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Grdobina s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill povrće na salatu
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Piletina na kijevski način
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza sirni jastučići
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Mini shepherd's pie
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s manistrom u škartocu
Mediteranski špageti
Viška pogača
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci od morskog psa
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Povrtni lonac
Kunić na bijelo
Kobasica u pivu i pecivu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Svinjski file s povrćem
Ossobuco
Lungić s povrćem
Miješani grill
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci u umaku s češnjakom
Turske pizze
Sočna pureća rolada
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s ribom
Hrskavi trokuti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Rolice od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Prežgana juha
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Salata od liganja
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rajčica s kukuruzom
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke