Meni Search

Ful nabrijana

Blagdanska rolada

Mirisna pečenka
Hlebinska i pretepena juha
Kunić na bijelo
Piletina na kijevski način
Brusketa s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina laganini
Salata s mora
Zlatna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pogača sa sardinom
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Manastirski đuveč
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Piletina Kiev
Riba u bijelom umaku
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Grill povrće na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Belgija - Salade Liégeoise
Kolinjsko zelje s frišketinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Mediteranski špageti
Ossobuco
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Fini gulaš od gljiva
Sendvič s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Fina pikantna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Pečena piletina s limunom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Pizza s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Urbana pola
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Turske pizze
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Lazanje s lignjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna rebarca
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
Miješani grill
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjevene lignje
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Viška pogača
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci od morskog psa
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke