Meni Search

Macho

Blagdanska rolada

Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pirjani kunić
Punjene tikve
Piletina s nadjevom od ajvara
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Meksička party salata
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Teriyaki piletina
Hrenovke u panceti
Roštilj s umakom Romesco
Slatki lungić
Medeni teleći kotleti
Orada s krumpirom i mladim lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Pileći štapići u ketchupu
Slasni BBQ burgeri
Sočni pureći ražnjići
File steak na povrću
Juha od gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kotlet s varivom od leće
Piletina u pivu
Govedina s lukom
Rebarca s grilla
Mirisna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Ljetni ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Velika Britanija - Pastirska pita
Dagnje na buzaru
Pita s crnim pivom
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća krilca s roštilja
Bakalar s krumpirom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Nadjevene lignje
Biftek rolice
Marinirano svinjsko pečenje
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Salata od tune i povrća
Kotleti u pivskom umaku
Lungić u sendviču
Pileća krilca s Coca-Colom
Irska janjetina
Odrezak s umakom chimichurri
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Odresci s umakom od kupina
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada
Pileća prsa iz pećnice
Teletina s pirjanim povrćem
Pohani zamotuljci
Kobasica u pivu i pecivu
Macho hamburger
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirana piletina s roštilja
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Proljetna janjetina
Pileća prsa punjena čvarcima
Delikatesna junetina na češki
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Obojeni hamburger
Kotlovina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Ribarska popara
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke