Meni Search

Superman

Blagdanska rolada

Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci s umakom od kupina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Pileća prsa iz pećnice
Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
Slatka patka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Pileći gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ cheeseburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Macho hamburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignje na šumskom rižotu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dip od južnog voća
Pizza sirni jastučići
Pohani zamotuljci
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Koprivnički odojak
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kokošja juha s požirakima
Rebarca s grilla
Brownie s kajenskim paprom
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjevene lignje
Bruskete od cvjetače
Tjestenina u finom umaku
Dječje lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s graškom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s dagnjama
Piletina u pivu
Hrskavi trokuti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek i salata s roštilja
Proljetna janjetina
Srneći file na salatu
Pašticada s njokima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti mediteraneo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke