Meni Search

Superman

Blagdanska rolada

Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s grila
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Macho hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pašticada s njokima
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Pohani zamotuljci
Koprivnički odojak
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina u pivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Riba u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek i salata s roštilja
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći gulaš
Vratina sa sezonskim povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Kokošja juha s požirakima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Kroketi od piletine
Tjestenina u finom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teriyaki piletina
Manastirski đuveč
Pileća prsa iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Bruskete s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Dječje lazanje
Slatka patka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Svinjski gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke