Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Punjena teleća prsa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
Rebarca s grilla
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ cheeseburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Srneći file na salatu
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s medom od kadulje
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
Lignji po gosposki
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini shepherd's pie
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bouillabaisse
Svinjski gulaš
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Kroketi od piletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Marinirane srdele
Brudet
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Slatka patka
Rebarca s graškom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani zamotuljci
Manastirski đuveč
Dječje lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Fish&Chips u tortilji
Špageti na kineski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Pašticada voli penne a ti mene
Cous-cous s povrćem
Proljetna janjetina
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mljevenim mesom
Bruskete od cvjetače
Dip od južnog voća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke