Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
Punjena teleća prsa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Dječje lazanje
Male teleće pitice
Odresci u umaku s češnjakom
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s grilla
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Gulaš od oslića i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Ramstek s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s grila
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brudet
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Cous-cous s povrćem
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
Piletina u pivu
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bouillabaisse
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignji po gosposki
Kaštelanski makaruni
Piletina s kozjim sirom
Pašticada voli penne a ti mene
Marinirane srdele
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći gulaš
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Bruskete od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Salata s mljevenim mesom
Riblji ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Bakalar s krumpirom
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti mediteraneo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slatka patka
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke