Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Punjena teleća prsa
Bakalar s krumpirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bouillabaisse
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni lungić
Finska - Juha s lososom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani zamotuljci
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Tuna burger
Brudet
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Velika Britanija - Pastirska pita
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete s povrćem
Mirisna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Dječje lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pureća rolada s mlincima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Rebarca s graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski gulaš
Hrskavi trokuti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Pizza sirni jastučići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Ramstek s povrćem
Riba u škartocu
Zlatna piletina
Lignji po gosposki
Gulaš od oslića i povrća
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Cous-cous s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Slatka patka
Marinirane srdele
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci s umakom od kupina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Male teleće pitice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada voli penne a ti mene
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riblji ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke