Meni Search

Lud k'o šiba

Blagdanska rolada

Piletina s nadjevom od ajvara
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani zamotuljci
Kineska juha s račićima i gljivama
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Svinjski file s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pečena janjetina s bademima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisna pureća rolada
Špageti s pistacijama
Pirjani kunić
Teriyaki piletina
Pašticada
Pohani tofu s povrćem
Zapečena ricotta
Patka s mlincima
Hrskave tortice od krumpira
Pašticada s njokima
Pileći gulaš
Pohani buncek
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kotleti u pivskom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Male teleće pitice
Palamida s čilijem i mangom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od bundeve s jabukom
Pečena piletina s limunom
Irska janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slasni BBQ burgeri
Tjestenina fuži s tartufima
Marokanska salata s cous-cousom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Mesna rolada u tijestu
Cipar - Lungić na ciparski
Vratina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riblja juha s Malte
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fiš paprikaš
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Sendvič s avokadom
Krem juha sa sjemenkama
Medeni teleći kotleti
Ramsteak u seksi umaku
Pikantne mazalice
Brownie s kajenskim paprom
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Piletina Kiev
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teletina s pirjanim povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tuna burger
Marinirano svinjsko pečenje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Nadjevene lignje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jakobove kapice s umakom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Šampinjoni u palačinki
Irski gulaš (Irish stew)
Sunčani užitak mediterana
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Kotlovina
Hrskavo pečeno pile
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Janjetina na padelu
Pohana skuta
Polupunjene paprike
Grill povrće na salatu
Lungić u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke