Meni Search

Lagana depra

Blagdanski rižoto s bakalarom

Meksička party salata
Teriyaki piletina
Ražnjići od lososa
Sočna aromatična torta
Finska - Juha s lososom
Šampinjoni u palačinki
Biftek rolice
Hrenovke u panceti
Rižoto tortice
BBQ Steak & chips
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Španjolski migas s bundevom
Palamida s čilijem i mangom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Marokanska salata s cous-cousom
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Tjestenina u finom umaku
Polupunjene paprike
Riža s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Grčka seljačka salata
Hrskava pileća krilca
Riblja juha s Malte
Povrtni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Piletina s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Lungić s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrskave tortice od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Uzbudljivi kolač od blitve
File steak na povrću
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Juha od bundeve s jabukom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mediteranska rapsodija
Mirisni prilog iz pećnice
Slasni BBQ burgeri
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Pileća prsa iz pećnice
Ciganski odrezak
Juha od rikule i račića
Rižoto s tunom
Svinjski gulaš
Pohana skuta
Palačinke s nadjevom od riže
Fino varivo v loncu
Salata s okruglicama od sira
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata sa skutom
Rajčica s kukuruzom
Rosti
Nadjevene lignje
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Osvježavajuća juha od krastavaca
Dječje lazanje
Salata s neobičnim preljevom
Pečena piletina s limunom
Dalmatinska simfonija
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna salata s piletinom
Piletina Kiev
Piletina s mascarponeom
Juha od kelja sa sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Glazirana patka s umakom od jabuka
Salata od quinoe i povrća
Sunčani užitak mediterana
Singapurski ljuti omlet
Prežgana juha
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Švicarska juha sa sirom
Špageti s acetom balsamicom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Voćna juha od višanja
Pohani zamotuljci
Marinirana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Pita s crnim pivom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špinatova juha s feta sirom
Crveno ljetno varivo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohane paprike
Lazanje u tavi
Teletina s pirjanim povrćem
Zabavni kineski ravioli
Kuhana govedina s umakom od hrena
Zimski punč
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina sa šafranom
Empanade s pestom
Caponata alla Podravka
Rebarca s grilla
Pileći štapići u ketchupu
Grill vratina u sendviču
Juha od gljiva
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice
Senf s paprikama
Pileća krilca s Coca-Colom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Lungić u sendviču
Pečena janjetina s bademima
Piletina na tajlandski način
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od tune i krastavaca
Punjene tikve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatki lungić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Dagnje na buzaru
Dip od južnog voća
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Marinirano svinjsko pečenje
Zapečeni poriluk
Govedina s lukom
Špageti na kineski način
Piletina s pistacijama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bakalar se najčešće priprema na badnju večer. Želite li ga isprobati na malo drugačiji način, pripremite ovaj kremasti rižoto i uživajte u spoju različitih okusa!

Sastojci

600 g fileta bakalara
250 g Riže Arborio Podravka
1 komorač
150 ml slatkog vrhnja
200 ml bijelog vina
50 ml prošeka
60 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žličica Senfa estragon Podravka
1 žličica nasjeckanog ružmarina
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Ploške komorača posolite i kratko popecite na zagrijanom ulju. Odložite ih na tanjur.
  • 2 Na istom ulju popecite narezane odreske bakalara, dodajte Vegetu mediteran, podlijte vinom, dodajte napola kuhanu rižu, nasjeckani ružmarin i pustite da se kratko pirja.
  • 3 Rižoto podlijte prošekom i sve lagano protresite. Dodajte vrhnje pomiješano sa senfom, posolite i popaprite.
  • 4 Po rižotu posložite pečeni komorač, poklopite i ostavite stajati oko 5 minuta.

Savjet

Na kraju pirjanja rižotu možete dodati 1-2 žlice limunova soka.

Arborio riža odličan je izbor za pripremu rižota jer sadrži visoki udio škroba koji se miješanjem i podlijavanjem oslobađa i stvara kremastu strukturu rižota te je i razlog apsorpcije velike količine vode bez posebnog produljenja perioda kuhanja.   

 

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite nasjeckanim koprom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1014.69 127 127
Kalcij mg 228.11 23 23
Kalij mg 1704.18 46 46
Niacin mg 19.79 141 99
Vitamin C mg 8.68 12 10
Vitamin D μg 209.12 105 105
Vitamin A μg 323.09 8 6
Sol g 18.48 1 1
Bjelančevine g 64.28 - -
Vlakna g 1.77 - -
Ugljikohidrati g 41.78 - -
Masti g 14.7 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke