Meni Search

Lagana depra

Blagdanski rižoto s bakalarom

Ražnjići od lososa
Rižoto s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Glazirana patka s umakom od jabuka
File steak na povrću
Juha od bundeve s jabukom
Pileći štapići u ketchupu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Palačinke s nadjevom od riže
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Dagnje na buzaru
Uzbudljivi kolač od blitve
Špinatova juha s feta sirom
Šampinjoni u palačinki
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Govedina s lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mesne okruglice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s crnim pivom
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina na tajlandski način
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Sočna aromatična torta
Ciganski odrezak
Piletina sa šafranom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Salata s okruglicama od sira
Marokanska salata s cous-cousom
Odresci u umaku s češnjakom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočni pureći ražnjići
Sunčani užitak mediterana
Senf s paprikama
BBQ Steak & chips
Salata od quinoe i povrća
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Singapurski ljuti omlet
Pečena janjetina s bademima
Uskršnja šunka na zabavan način
Slatki lungić
Punjene tikve
Mediteranska rapsodija
Riba u bijelom umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Finska - Juha s lososom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohane paprike
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Empanade s pestom
Pohani tofu s povrćem
Pečena piletina s limunom
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Biftek rolice
Špageti s acetom balsamicom
Hrskave tortice od krumpira
Švicarska juha sa sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća krilca s Coca-Colom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pohana skuta
Riža s tunom
Polupunjene paprike
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od rikule i račića
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teletina s pirjanim povrćem
Salata sa skutom
Špageti na kineski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Rižoto na španjolski način
Španjolski migas s bundevom
Slasni BBQ burgeri
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s pistacijama
Piletina s povrćem
Fina pikantna piletina
Hrskava pileća krilca
Rajčica s kukuruzom
Salata od tune i krastavaca
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rosti
Piletina u finom mediteranskom umaku
Piletina s mascarponeom
Zimski punč
Meksička party salata
Grčka seljačka salata
Nadjevene lignje
Fino varivo v loncu
Rebarca s grilla
Crveno ljetno varivo
Svinjski gulaš
Prežgana juha
Riblja juha s Malte
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Rižoto tortice
Juha od gljiva
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Hrenovke u panceti
Proljetno meso i povrće iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Juha od kelja sa sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni poriluk
Teriyaki piletina
Palamida s čilijem i mangom
Mladi krumpir s ajvarom
Dalmatinska simfonija
Piletina Kiev
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dip od južnog voća
Salata s neobičnim preljevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirano svinjsko pečenje
Voćna salata s piletinom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bakalar se najčešće priprema na badnju večer. Želite li ga isprobati na malo drugačiji način, pripremite ovaj kremasti rižoto i uživajte u spoju različitih okusa!

Sastojci

600 g fileta bakalara
250 g Riže Arborio Podravka
1 komorač
150 ml slatkog vrhnja
200 ml bijelog vina
50 ml prošeka
60 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žličica Senfa estragon Podravka
1 žličica nasjeckanog ružmarina
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Ploške komorača posolite i kratko popecite na zagrijanom ulju. Odložite ih na tanjur.
  • 2 Na istom ulju popecite narezane odreske bakalara, dodajte Vegetu mediteran, podlijte vinom, dodajte napola kuhanu rižu, nasjeckani ružmarin i pustite da se kratko pirja.
  • 3 Rižoto podlijte prošekom i sve lagano protresite. Dodajte vrhnje pomiješano sa senfom, posolite i popaprite.
  • 4 Po rižotu posložite pečeni komorač, poklopite i ostavite stajati oko 5 minuta.

Savjet

Na kraju pirjanja rižotu možete dodati 1-2 žlice limunova soka.

Arborio riža odličan je izbor za pripremu rižota jer sadrži visoki udio škroba koji se miješanjem i podlijavanjem oslobađa i stvara kremastu strukturu rižota te je i razlog apsorpcije velike količine vode bez posebnog produljenja perioda kuhanja.   

 

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite nasjeckanim koprom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1014.69 127 127
Kalcij mg 228.11 23 23
Kalij mg 1704.18 46 46
Niacin mg 19.79 141 99
Vitamin C mg 8.68 12 10
Vitamin D μg 209.12 105 105
Vitamin A μg 323.09 8 6
Sol g 18.48 1 1
Bjelančevine g 64.28 - -
Vlakna g 1.77 - -
Ugljikohidrati g 41.78 - -
Masti g 14.7 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke