Meni Search

Lagana depra

Blagdanski rižoto s bakalarom

Rižoto na španjolski način
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Marinirana piletina s roštilja
Caponata alla Podravka
Salata od tune i krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Mediteranska rapsodija
Grdobina u pikantnoj šalši
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Crveno ljetno varivo
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Punjene tikve
Sunčani užitak mediterana
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Teriyaki piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s acetom balsamicom
Rižoto s tunom
Empanade s pestom
Svinjski file s povrćem
Rosti
Piletina s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna aromatična torta
Rebarca s grilla
Zapečeni poriluk
Dalmatinska simfonija
Povrtni lonac
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Teletina s pirjanim povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Rajčica s kukuruzom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirano svinjsko pečenje
Svinjski gulaš
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Juha od kelja sa sirom
Lungić u sendviču
Juha od gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
File steak na povrću
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Voćna juha od višanja
BBQ Steak & chips
Piletina s pistacijama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pohane paprike
Ražnjići od lososa
Špinatova juha s feta sirom
Piletina sa šafranom
Švicarska juha sa sirom
Biftek rolice
Šampinjoni u palačinki
Mirisni prilog iz pećnice
Slasni BBQ burgeri
Voćna salata s piletinom
Senf s paprikama
Juha od rikule i račića
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rižoto tortice
Lungić s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Grčka seljačka salata
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fino varivo v loncu
Zabavni kineski ravioli
Juha od bundeve s jabukom
Polupunjene paprike
Mladi krumpir s ajvarom
Riblja juha s Malte
Lazanje u tavi
Pita s crnim pivom
Salata od quinoe i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Riža s tunom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u finom mediteranskom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Marokanska salata s cous-cousom
Singapurski ljuti omlet
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pileća prsa iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Cous-cous s povrćem
Povrtni ražnjići
Pileća krilca s Coca-Colom
Pileći štapići u ketchupu
Španjolski migas s bundevom
Salata s neobičnim preljevom
Hrskave tortice od krumpira
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina na tajlandski način
Dagnje na buzaru
Zimski punč
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohana skuta
Čarobna ljetna piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Salata s okruglicama od sira
Salata sa skutom
Ciganski odrezak
Grill vratina u sendviču
Tjestenina u finom umaku
Hrenovke u panceti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pečena janjetina s bademima
Odresci u umaku s češnjakom
Slatki lungić
Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina Kiev
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s lukom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bakalar se najčešće priprema na badnju večer. Želite li ga isprobati na malo drugačiji način, pripremite ovaj kremasti rižoto i uživajte u spoju različitih okusa!

Sastojci

600 g fileta bakalara
250 g Riže Arborio Podravka
1 komorač
150 ml slatkog vrhnja
200 ml bijelog vina
50 ml prošeka
60 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žličica Senfa estragon Podravka
1 žličica nasjeckanog ružmarina
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Ploške komorača posolite i kratko popecite na zagrijanom ulju. Odložite ih na tanjur.
  • 2 Na istom ulju popecite narezane odreske bakalara, dodajte Vegetu mediteran, podlijte vinom, dodajte napola kuhanu rižu, nasjeckani ružmarin i pustite da se kratko pirja.
  • 3 Rižoto podlijte prošekom i sve lagano protresite. Dodajte vrhnje pomiješano sa senfom, posolite i popaprite.
  • 4 Po rižotu posložite pečeni komorač, poklopite i ostavite stajati oko 5 minuta.

Savjet

Na kraju pirjanja rižotu možete dodati 1-2 žlice limunova soka.

Arborio riža odličan je izbor za pripremu rižota jer sadrži visoki udio škroba koji se miješanjem i podlijavanjem oslobađa i stvara kremastu strukturu rižota te je i razlog apsorpcije velike količine vode bez posebnog produljenja perioda kuhanja.   

 

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite nasjeckanim koprom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1014.69 127 127
Kalcij mg 228.11 23 23
Kalij mg 1704.18 46 46
Niacin mg 19.79 141 99
Vitamin C mg 8.68 12 10
Vitamin D μg 209.12 105 105
Vitamin A μg 323.09 8 6
Sol g 18.48 1 1
Bjelančevine g 64.28 - -
Vlakna g 1.77 - -
Ugljikohidrati g 41.78 - -
Masti g 14.7 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke