Meni Search

Lagana depra

Blagdanski rižoto s bakalarom

Pileća krilca s Coca-Colom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći štapići u ketchupu
Pohani tofu s povrćem
Salata sa skutom
Odresci u umaku s češnjakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni poriluk
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Zimski punč
Proljetno meso i povrće iz woka
BBQ Steak & chips
Sunčani užitak mediterana
BBQ svinjska rebarca u foliji
Punjene tikve
Dalmatinska simfonija
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Juha od rikule i račića
Čarobna ljetna piletina
Salata s okruglicama od sira
Švicarska juha sa sirom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohana skuta
Piletina u finom mediteranskom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Teriyaki piletina
Slatki lungić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski gulaš
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od lososa
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Marinirano svinjsko pečenje
Riblja juha s Malte
Govedina s lukom
Dječje lazanje
Hrenovke u panceti
Senf s paprikama
Nadjevene lignje
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Slasni BBQ burgeri
Prežgana juha
Mirisni prilog iz pećnice
Fino varivo v loncu
Teletina s pirjanim povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Pečena janjetina s bademima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Piletina s mascarponeom
Riba u bijelom umaku
Povrtni lonac
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Rižoto na španjolski način
Finska - Juha s lososom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
File steak na povrću
Piletina s pistacijama
Fina pikantna piletina
Tjestenina u finom umaku
Lungić s povrćem
Pečena piletina s limunom
Rosti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grčka seljačka salata
Empanade s pestom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Voćna juha od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Palačinke s nadjevom od riže
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rajčica s kukuruzom
Caponata alla Podravka
Rižoto tortice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rižoto s tunom
Marokanska salata s cous-cousom
Salata s neobičnim preljevom
Sočna aromatična torta
Grill pirjana piletina s roštilja
Pita s crnim pivom
Riža s tunom
Cous-cous s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Salata od tune i krastavaca
Pohane paprike
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Crveno ljetno varivo
Polupunjene paprike
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna salata s piletinom
Dip od južnog voća
Singapurski ljuti omlet
Glazirana patka s umakom od jabuka
Juha od gljiva
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Juha od bundeve s jabukom
Salata od quinoe i povrća
Palamida s čilijem i mangom
Špinatova juha s feta sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća prsa iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Ciganski odrezak
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s acetom balsamicom
Španjolski migas s bundevom
Marinirana piletina s roštilja
Dagnje na buzaru
Pohani zamotuljci
Piletina na tajlandski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranska rapsodija
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Biftek rolice
Piletina s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskave tortice od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bakalar se najčešće priprema na badnju večer. Želite li ga isprobati na malo drugačiji način, pripremite ovaj kremasti rižoto i uživajte u spoju različitih okusa!

Sastojci

600 g fileta bakalara
250 g Riže Arborio Podravka
1 komorač
150 ml slatkog vrhnja
200 ml bijelog vina
50 ml prošeka
60 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žličica Senfa estragon Podravka
1 žličica nasjeckanog ružmarina
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Ploške komorača posolite i kratko popecite na zagrijanom ulju. Odložite ih na tanjur.
  • 2 Na istom ulju popecite narezane odreske bakalara, dodajte Vegetu mediteran, podlijte vinom, dodajte napola kuhanu rižu, nasjeckani ružmarin i pustite da se kratko pirja.
  • 3 Rižoto podlijte prošekom i sve lagano protresite. Dodajte vrhnje pomiješano sa senfom, posolite i popaprite.
  • 4 Po rižotu posložite pečeni komorač, poklopite i ostavite stajati oko 5 minuta.

Savjet

Na kraju pirjanja rižotu možete dodati 1-2 žlice limunova soka.

Arborio riža odličan je izbor za pripremu rižota jer sadrži visoki udio škroba koji se miješanjem i podlijavanjem oslobađa i stvara kremastu strukturu rižota te je i razlog apsorpcije velike količine vode bez posebnog produljenja perioda kuhanja.   

 

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite nasjeckanim koprom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1014.69 127 127
Kalcij mg 228.11 23 23
Kalij mg 1704.18 46 46
Niacin mg 19.79 141 99
Vitamin C mg 8.68 12 10
Vitamin D μg 209.12 105 105
Vitamin A μg 323.09 8 6
Sol g 18.48 1 1
Bjelančevine g 64.28 - -
Vlakna g 1.77 - -
Ugljikohidrati g 41.78 - -
Masti g 14.7 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke