Meni Search

Ful nabrijana

Brancinovo oko

Hrskava pileća krilca
Špageti s ribom
Sendvič s avokadom
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Salata od liganja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kunić na bijelo
Fileti lososa u finom umaku
Viška pogača
Piletina sa šafranom
Račići na posteljici od povrća
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Mini shepherd's pie
Kuhano meso s umakom od hrena
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina na padelu
Urbana pola
Lagana sarma
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Povrtni lonac
Ossobuco
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci od morskog psa
Voćna juha od višanja
Krem juha od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Pirjani kunić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u bijelom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Pogača sa sardinom
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Turske pizze
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Lignje s manistrom u škartocu
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Čarobna ljetna piletina
Lungić s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ljetni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Mini lazanje
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mora
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pileći bataci s umakom od luka
Aromatizirani kruh
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Lungić u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina na kijevski način
Svinjski file s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od lososa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Zabavni kineski ravioli
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke