Meni Search

Ful nabrijana

Brancinovo oko

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rolice od blitve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vege odresci s marinadom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Viška pogača
Mirisna pečenka
Piletina na kijevski način
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Delikatesna junetina na češki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina na padelu
Riba u bijelom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Miješani grill
Mini shepherd's pie
Irska janjetina
Meksička party salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pogača sa sardinom
Račići na posteljici od povrća
Grdobina s povrćem
Urbana pola
Meso s repom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Lagana sarma
Prežgana juha
Hrskavi trokuti
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Ossobuco
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Hlebinska i pretepena juha
Povrtni lonac
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Fini gulaš od gljiva
Turske pizze
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje s lignjama
Špageti s ribom
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s povrćem
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke