Meni Search

Superman

Brancinovo oko

Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Nadjevene lignje
Bruskete od cvjetače
Proljetna janjetina
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Kokošja juha s požirakima
Skandinavske rolice s cimetom
Koprivnički odojak
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje u tavi
Ramstek i salata s roštilja
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada s njokima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina u finom umaku
Svinjski gulaš
Sočni pureći ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s kozjim sirom
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Srneći file na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Tuna burger
Dječje lazanje
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Piletina s nadjevom od ajvara
Goveđa rebarca sa zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Dip od južnog voća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek s povrćem
Macho hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatka patka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke