Meni Search

Superman

Brancinovo oko

Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s nadjevom od ajvara
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
Finska - Juha s lososom
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u škartocu
Ljetni lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Hrskava pileća krilca
Koprivnički odojak
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Brusketa s avokadom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
Ramstek i salata s roštilja
Macho hamburger
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina u finom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ cheeseburger
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina sa šafranom
Kokošja juha s požirakima
Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
Špageti na kineski način
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lazanje u tavi
Sočna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći gulaš
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti mediteraneo
Piletina s kozjim sirom
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa iz pećnice
Dječje lazanje
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada s njokima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke