Meni Search

Lud k'o šiba

Brancinovo oko

Pikantne mazalice
Pečena piletina s limunom
Hrskave tortice od krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Patka s mlincima
Male teleće pitice
Lungić u sendviču
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Palačinke s nadjevom od riže
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Kotleti u pivskom umaku
Krem juha sa sjemenkama
Marinirano svinjsko pečenje
Juha od bundeve s jabukom
Proljetna janjetina
Slasni BBQ burgeri
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teriyaki piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Medeni teleći kotleti
Manastirski đuveč
Zapečena ricotta
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Tuna burger
Jakobove kapice s umakom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Sunčani užitak mediterana
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Marinirana pileća krilca s povrćem
Pašticada s njokima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Špageti s pistacijama
Prežgana juha
Riblja juha s Malte
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Pohani buncek
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Lignje s povrćem i smokvama
Palamida s čilijem i mangom
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Polupunjene paprike
Marokanska salata s cous-cousom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena janjetina s bademima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pirjani kunić
Nadjevene lignje
Cous-cous s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Špageti na kineski način
Pohana skuta
Kotlovina
Mirisna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Piletina u pivu
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Aromatizirani kruh
Janjetina na padelu
Velika Britanija - Pastirska pita
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Hrskavo pečeno pile
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cipar - Lungić na ciparski
Sendvič s avokadom
Piletina s mascarponeom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Zabavni kineski ravioli
Irski gulaš (Irish stew)
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fiš paprikaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pašticada
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke