Meni Search

Okrećem novi list

Brusketa s avokadom

Mesne okruglice
Zlatna piletina
Španjolski migas s bundevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od rikule i račića
Polpete od slanutka s kurkumom
Mini lazanje
Juha od bundeve s jabukom
Uskršnja šunka na zabavan način
Male teleće pitice
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od tune i povrća
Grčka seljačka salata
Rolice od blitve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Oslić s maslinama
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Caponata alla Podravka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice u umaku
Salata s mora
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Goveđa rebarca sa zeljem
Vege odresci s marinadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s neobičnim preljevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Govedina s lukom
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto na španjolski način
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od bulgura s umakom
Zimski punč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prežgana juha
Kineska juha s račićima i gljivama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljubavne šurlice
Senf s paprikama
Sočna Wellington pečenka
Crveno ljetno varivo
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od cvjetače i camemberta
Pileći bataci s umakom od luka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rezanci s krušnim mrvicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata u košaricama od parmezana
Papreni tart s marelicama
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s pistacijama
Raskošna ljetna tava
Polupunjene paprike
Lignje i tikvice na štapiću
Salata od quinoe i povrća
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rosti
Krumpir u košuljici
Čudotvorni čaj za detoks
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Pohana skuta
Grill povrće na salatu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vegetina enchilada
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto tortice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Povrtni ražnjići
Rižoto s tunom
Piletina s mascarponeom
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Cous-cous s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohane paprike
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zabavni kineski ravioli
Empanade s pestom
Bruskete od cvjetače
Sočna aromatična torta
Fina pikantna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Palačinke s nadjevom od riže
Rolice od soma
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od cvjetače
Pečena piletina s limunom
Čarobni štapići
Zapečena ricotta
Prilog od prokulica
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisni prilog iz pećnice
Žuti medaljoni
Kozice s rižom
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke