Meni Search

Okrećem novi list

Brusketa s avokadom

Proljetno meso i povrće iz woka
Polupunjene paprike
Empanade s pestom
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Žuti medaljoni
Raskošna ljetna tava
Zimski punč
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zabavni kineski ravioli
Uskršnja šunka na zabavan način
Rosti
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fina pikantna piletina
Sočna aromatična torta
Salata s mora
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od quinoe i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Lignje punjene crvenim radićem
Voćna juha od višanja
Govedina s lukom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Caponata alla Podravka
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Krumpir u košuljici
Papreni tart s marelicama
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s neobičnim preljevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižini ravioli s mozzarellom
Senf s paprikama
Čudotvorni čaj za detoks
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s pistacijama
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto na španjolski način
Lignje na šumskom rižotu
Salata od tune i povrća
Salata u košaricama od parmezana
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s mascarponeom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Grill povrće na salatu
Juha od rikule i račića
Popečci od bulgura s umakom
Bugarska pita od krumpira
Cous-cous s povrćem
Čarobni štapići
Povrtni ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od cvjetače i camemberta
Prilog od prokulica
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Kineska juha s račićima i gljivama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Oslić s maslinama
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljubavne šurlice
Zapečena ricotta
Sočna Wellington pečenka
Savici sa špinatom i satricom od sira
Janjetina na padelu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grčka seljačka salata
Rižoto tortice
Vege odresci s marinadom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od cvjetače
Vegetina enchilada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Marokanska salata s cous-cousom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kozice s rižom
Pečena piletina s limunom
Palačinke s nadjevom od riže
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ražnjići od lososa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zlatna piletina
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od soma
Pohana skuta
Crveno ljetno varivo
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Sočna rebarca
Prežgana juha
Lignje i tikvice na štapiću
Španjolski migas s bundevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohane paprike
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke