Meni Search

Ful nabrijana

Brusketa s avokadom

Ossobuco
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Turske pizze
Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Lazanje s lignjama
Lagana sarma
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Miješani grill
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Belgija - Salade Liégeoise
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina laganini
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Špageti s ribom
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Ražnjići od lososa
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Salata od liganja
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Lignje s povrćem i smokvama
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci od morskog psa
Urbana pola
Lungić s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Umak od limete (Molho de limao)
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski špageti
Roštilj s umakom Romesco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Grdobina u pikantnoj šalši
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Pogača sa sardinom
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Pizza s tunom
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Viška pogača
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Povrtni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke