Meni Search

Ful nabrijana

Brusketa s avokadom

Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna rebarca
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pečenka
Tjestenina fuži s tartufima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata s mora
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Proljetno meso i povrće iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina laganini
Fish&Chips u tortilji
Špageti s ribom
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Lazanje s lignjama
Aromatizirani kruh
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Hrskava pileća krilca
Mediteranski špageti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pečena piletina s limunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ossobuco
Fini gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prežgana juha
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Riba u bijelom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zlatna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Ražnjići od lososa
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Rajčica s kukuruzom
Proljetna janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Viška pogača
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata od liganja
Grill povrće na salatu
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Turske pizze
Lungić s povrćem
Kaštelanski makaruni
Odresci od morskog psa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Grdobina s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke