Meni Search

Ful nabrijana

Brusketa s avokadom

Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Fini gulaš od gljiva
Urbana pola
Vege odresci s marinadom
Irska janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Hrskavi trokuti
Riba u bijelom umaku
Viška pogača
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Povrtni lonac
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fileti lososa u finom umaku
Salata od liganja
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Meso s repom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Piletina laganini
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Turske pizze
Sendvič s avokadom
Prežgana juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rolice od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Umak od limete (Molho de limao)
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Miješani grill
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Piletina na kijevski način
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Odresci od morskog psa
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Špageti s ribom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lagana sarma
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Čarobna ljetna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pogača sa sardinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Ossobuco
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pečenka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke