Meni Search

Okrećem novi list

Brusketa s avokadom

Vegetina enchilada
Janjetina na padelu
Lignje i tikvice na štapiću
Mini lazanje
Savici sa špinatom i satricom od sira
Krumpir u košuljici
Raskošna ljetna tava
Grčka seljačka salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna rebarca
Caponata alla Podravka
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice u umaku
Rižoto tortice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Žuti medaljoni
Govedina s lukom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Salata u košaricama od parmezana
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečena ricotta
Papreni tart s marelicama
Rolice od soma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mora
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od bundeve s jabukom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Voćna juha od višanja
Pohane paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Zimski punč
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill povrće na salatu
Popečci od bulgura s umakom
Salata od tune i povrća
Rosti
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prilog od prokulica
Pohana skuta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pirjani kunić
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna Wellington pečenka
Male teleće pitice
Rižoto na španjolski način
Sočna aromatična torta
Oslić s maslinama
Ljubavne šurlice
Mediteranski špageti
Palačinke s nadjevom od riže
Ražnjići od lososa
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto s tunom
Kozice s rižom
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Polpete od slanutka s kurkumom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mirisni prilog iz pećnice
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Marokanska salata s cous-cousom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Čarobni štapići
Rezanci s krušnim mrvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Juha od rikule i račića
Piletina s mascarponeom
Salata od quinoe i povrća
Empanade s pestom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Piletina s pistacijama
Senf s paprikama
Polupunjene paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Španjolski migas s bundevom
Cous-cous s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata s neobičnim preljevom
Rolice od blitve
Njemačka - Jetrica s jabukama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje punjene crvenim radićem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kineska juha s račićima i gljivama
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od cvjetače i camemberta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke