Meni Search

Okrećem novi list

Brusketa s avokadom

Popečci od bulgura s umakom
Raskošna ljetna tava
Rižoto s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje i tikvice na štapiću
Bugarska pita od krumpira
Papreni tart s marelicama
Špageti na kineski način
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Krumpir u košuljici
Mediteranski špageti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata od quinoe i povrća
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s neobičnim preljevom
Prilog od prokulica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rosti
Pileća prsa iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Povrtni ražnjići
Govedina s lukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto tortice
Male teleće pitice
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata u košaricama od parmezana
Piletina s pistacijama
Španjolski migas s bundevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kozice s rižom
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Prežgana juha
Pileći gulaš
Senf s paprikama
Rižini ravioli s mozzarellom
Polupunjene paprike
Sočna rebarca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna juha od višanja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od bundeve s jabukom
Janjetina na padelu
Vegetina enchilada
Zlatna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Kineska juha s račićima i gljivama
Rolice od soma
Čarobni štapići
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice u umaku
Cous-cous s povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s mora
Bruskete od cvjetače
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohane paprike
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto na španjolski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Pirjani kunić
Zapečena ricotta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od cvjetače i camemberta
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Oslić s maslinama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grčka seljačka salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Empanade s pestom
Mini lazanje
Mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljubavne šurlice
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od rikule i račića
Njemačka - Jetrica s jabukama
Žuti medaljoni
Zimski punč
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Uzbudljivi kolač od blitve
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Caponata alla Podravka
Polpete od slanutka s kurkumom
Uskršnja šunka na zabavan način
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od tune i povrća
Kaštelanski makaruni
Zabavni kineski ravioli
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Crveno ljetno varivo
Pohana skuta
Fina pikantna piletina
Sočna aromatična torta
Vege odresci s marinadom
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke