Meni Search

Superman

Brusketa s avokadom

Kunić na bijelo
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina sa šafranom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Teriyaki piletina
Nadjevene lignje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Koprivnički odojak
Pašticada s njokima
Tjestenina u finom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa iz pećnice
Vratina sa sezonskim povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
Pileći gulaš
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Svinjski gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lazanje u tavi
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Ramstek i salata s roštilja
Dječje lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Macho hamburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Slatka patka
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
BBQ cheeseburger
Ljetni lungić
Kokošja juha s požirakima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Pohani zamotuljci
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti mediteraneo
Odresci s umakom od kupina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke