Meni Search

Superwoman

Brusketa s avokadom

Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Meksička party salata
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci s umakom od kupina
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bakalar s krumpirom
Kunić na bijelo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Bouillabaisse
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Riba u škartocu
Rebarca s graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada voli penne a ti mene
Goveđa rebarca sa zeljem
Marinirane srdele
Rižoto s dagnjama
Lazanje u tavi
Rebarca s grilla
Pileći gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Piletina s kozjim sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dječje lazanje
Slatka patka
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice na ražnjiću
Riblji ražnjići
Bruskete s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Cous-cous s povrćem
Piletina u pivu
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti mediteraneo
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s grila
Bruskete od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignje na šumskom rižotu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Popečci od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Tuna burger
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Lignji po gosposki
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke