Meni Search

Superwoman

Brusketa s avokadom

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Brudet
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Mini lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirane srdele
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bouillabaisse
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje u tavi
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Energetske kuglice s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Ljetni lungić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Punjena teleća prsa
BBQ cheeseburger
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignji po gosposki
Riblji ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Srneći file na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Male teleće pitice
Slatka patka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Hrskava pileća krilca
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Rižoto s dagnjama
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Bakalar s krumpirom
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Meksička party salata
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pašticada voli penne a ti mene
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke