Meni Search

Superwoman

Brusketa s avokadom

Odresci u umaku s češnjakom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Popečci od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Bakalar s krumpirom
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s grila
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignji po gosposki
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Brownie s kajenskim paprom
Slatka patka
Piletina u pivu
Energetske kuglice s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Riba u škartocu
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci s umakom od kupina
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Ljetni lungić
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižini ravioli s mozzarellom
Bouillabaisse
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Cous-cous s povrćem
Brudet
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ cheeseburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski gulaš
Srneći file na salatu
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavo pečeno pile
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Finska - Juha s lososom
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke