Meni Search

Superwoman

Brusketa s avokadom

Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Bakalar s krumpirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Lignji po gosposki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Pizza sirni jastučići
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća prsa punjena čvarcima
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u pivu
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Teriyaki piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tuna burger
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatka patka
Svinjski gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada voli penne a ti mene
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Dječje lazanje
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lazanje u tavi
Marinirane srdele
Ljetni ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Brudet
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pureća rolada s mlincima
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Rebarca s graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti mediteraneo
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Energetske kuglice s kurkumom
Riba u škartocu
Punjena teleća prsa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke