Meni Search

Superwoman

Brusketa s avokadom

Rižini ravioli s mozzarellom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s grila
Svinjski gulaš
Riba u škartocu
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Gulaš od oslića i povrća
Kaštelanski makaruni
Piletina u aromatičnom omotaču
Bouillabaisse
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Popečci od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s graškom
Lignji po gosposki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Riblji ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Male teleće pitice
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti mediteraneo
Salata s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Rebarca s grilla
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Ljetni lungić
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Slatka patka
Sočna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Janjetina na padelu
Rižoto s tri vrste gljiva
Obojeni hamburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Bakalar s krumpirom
Pogača sa sardinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s kozjim sirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Tuna burger
BBQ cheeseburger
Mirisna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Energetske kuglice s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Punjena teleća prsa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kuglice od riže i svježeg sira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirane srdele
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke