Meni Search

Okrećem novi list

Bruskete od cvjetače

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Papreni tart s marelicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mediteranski špageti
Crveno ljetno varivo
Pileća prsa iz pećnice
Rosti
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Zapečena ricotta
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od cvjetače i camemberta
Vegetina enchilada
Juha od rikule i račića
Popečci od bulgura s umakom
Caponata alla Podravka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kozice s rižom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zimski punč
Salata od tune i povrća
Prilog od prokulica
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grčka seljačka salata
Mesne okruglice u umaku
Popečci od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill povrće na salatu
Prežgana juha
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od soma
Žuti medaljoni
Goveđa rebarca sa zeljem
Palačinke s nadjevom od riže
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zlatna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto tortice
Rižoto na španjolski način
Piletina s pistacijama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Polpete od slanutka s kurkumom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
Senf s paprikama
Raskošna ljetna tava
Rolice od blitve
Pohane paprike
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od pečene rotkvice sa medom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Juha od bundeve s jabukom
Empanade s pestom
Brusketa s avokadom
Pileći gulaš
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tunom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Male teleće pitice
Španjolski migas s bundevom
Pirjani kunić
Njemačka - Jetrica s jabukama
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Marokanska salata s cous-cousom
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna aromatična torta
Govedina s lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Salata s neobičnim preljevom
Lignje na šumskom rižotu
Lignje i tikvice na štapiću
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir u košuljici
Lignje punjene crvenim radićem
Čarobni štapići
Sočna Wellington pečenka
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mini lazanje
Kineska juha s račićima i gljivama
Čudotvorni čaj za detoks
Mirisni prilog iz pećnice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ljubavne šurlice
Salata u košaricama od parmezana
Uskršnja šunka na zabavan način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Oslić s maslinama
Polupunjene paprike
Pohana skuta
Salata od quinoe i povrća
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke