Meni Search

Superman

Bruskete od cvjetače

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Srneći file na salatu
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s grila
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tri vrste gljiva
Blagdanska rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slatka patka
Kokošja juha s požirakima
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Dip od južnog voća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Bruskete s povrćem
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek s povrćem
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Macho hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ cheeseburger
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Obojeni hamburger
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Koprivnički odojak
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileća prsa iz pećnice
Brancinovo oko
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa sezonskim povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek i salata s roštilja
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mljevenim mesom
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Piletina s nadjevom od ajvara
Hrskavo pečeno pile
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s graškom
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Piletina u pivu
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s grilla
Pašticada s njokima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke