Meni Search

Superman

Bruskete od cvjetače

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u škartocu
Rebarca s graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Ljetni lungić
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mljevenim mesom
Meksička party salata
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek i salata s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Pohani tofu s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavo pečeno pile
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjevene lignje
Odresci s umakom od kupina
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa sezonskim povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Velika Britanija - Pastirska pita
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje u tavi
Mini lazanje
Finska - Juha s lososom
Koprivnički odojak
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek s povrćem
Teriyaki piletina
Špageti mediteraneo
Fish&Chips u tortilji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Kokošja juha s požirakima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Pašticada s njokima
Piletina sa šafranom
Mirisna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Piletina s nadjevom od ajvara
Rebarca s grilla
Svinjski file s grila
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Macho hamburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina u finom umaku
Blagdanska rolada
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke