Meni Search

Superman

Bruskete od cvjetače

Piletina u pivu
Skandinavske rolice s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s grila
Špageti mediteraneo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Tuna burger
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada s njokima
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mljevenim mesom
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s nadjevom od ajvara
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek i salata s roštilja
Popečci od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Kokošja juha s požirakima
Brusketa s avokadom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Velika Britanija - Pastirska pita
Kunić na bijelo
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Koprivnički odojak
Rebarca s graškom
Vratina sa sezonskim povrćem
Rebarca s grilla
Kaštelanski makaruni
Odresci s umakom od kupina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s kozjim sirom
Teriyaki piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Tjestenina u finom umaku
Sočna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ cheeseburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Macho hamburger
Dječje lazanje
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke