Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s kozjim sirom
Brudet
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gulaš od oslića i povrća
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignji po gosposki
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Piletina u aromatičnom omotaču
Roštilj s umakom Romesco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u škartocu
Goveđa rebarca sa zeljem
Male teleće pitice
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Marinirane srdele
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Brusketa s avokadom
Bakalar s krumpirom
Mirisna pureća rolada
Kroketi od piletine
Svinjski file s grila
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Pogača sa sardinom
Salata s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Srneći file na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Finska - Juha s lososom
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s dagnjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rebarca s graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bouillabaisse
Bruskete s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Riblji ražnjići
Kaštelanski makaruni
Mladi krumpir s ajvarom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pureća rolada s mlincima
Slatka patka
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kunić na bijelo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lazanje u tavi
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke