Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dječje lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Odresci s umakom od kupina
Rižini ravioli s mozzarellom
Energetske kuglice s kurkumom
Teriyaki piletina
Mini shepherd's pie
Mirisna pureća rolada
Bouillabaisse
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Piletina s kozjim sirom
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Brudet
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riblji ražnjići
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza sirni jastučići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Male teleće pitice
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Gulaš od oslića i povrća
Ljetni lungić
Brownie s kajenskim paprom
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pašticada voli penne a ti mene
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani zamotuljci
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tuna burger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski gulaš
Slatka patka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Rebarca s graškom
Bakalar s krumpirom
Skandinavske rolice s cimetom
Lignji po gosposki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Finska - Juha s lososom
Marinirane srdele
Cous-cous s povrćem
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke