Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u pivu
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
BBQ cheeseburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Popečci od cvjetače
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada voli penne a ti mene
Skandinavske rolice s cimetom
Proljetna janjetina
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci s umakom od kupina
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brudet
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Male teleće pitice
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Kroketi od piletine
Teriyaki piletina
Manastirski đuveč
Bouillabaisse
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brusketa s avokadom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pogača sa sardinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Lignji po gosposki
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Punjena teleća prsa
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirane srdele
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u škartocu
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
Cous-cous s povrćem
Lazanje u tavi
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bakalar s krumpirom
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Ljetni lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Rižoto s dagnjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke