Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Pita s muškatnom bundevom i makom
Brusketa s avokadom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Dječje lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Riba u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Marinirane srdele
Popečci od cvjetače
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Cous-cous s povrćem
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Gulaš od oslića i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brudet
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Špageti mediteraneo
Energetske kuglice s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Piletina u aromatičnom omotaču
Male teleće pitice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Obojeni hamburger
Dip od južnog voća
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete s povrćem
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Lignji po gosposki
Mladi krumpir s ajvarom
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brownie s kajenskim paprom
Bugarska pita od krumpira
Ljetni lungić
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Srneći file na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Punjena teleća prsa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riblji ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Skandinavske rolice s cimetom
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Salata s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Bouillabaisse
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje u tavi
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slatka patka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke