Meni Search

Superwoman

Bruskete s povrćem

Svinjski file s grila
Salata s mljevenim mesom
Brudet
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuglice od riže i svježeg sira
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bouillabaisse
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Marinirane srdele
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje u tavi
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignji po gosposki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Brownie s kajenskim paprom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Rižoto s tri vrste gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riblji ražnjići
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cous-cous s povrćem
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u škartocu
Punjena teleća prsa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s grilla
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bakalar s krumpirom
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Mini shepherd's pie
Špageti na kineski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s graškom
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Mirisna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od cvjetače
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada voli penne a ti mene
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Hrskavi trokuti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramsteak u seksi umaku
Pogača sa sardinom
Obojeni hamburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Male teleće pitice
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kako pripremiti bruschette? Postoje mnoge varijacije na tu temu, a u jednome se sve podudaraju – bez premazivanja toplog kruha češnjakom izgubile bi svoju autentičnu aromu. Predjelo, lagano glavno jelo ili uvod u grill, provjerite.

Sastojci

400 g tikvica
100 g feta sira
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
1 žlica limunova soka
1 žličica naribane limunove korice
1 žlica narezane svježe metvice
200 g svježih rajčica
20 g maslaca
50 ml bijelog vina
800 g svježih paprika
ulje za pečenje
Za kruh:
12 kriški francuskog kruha
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Tikvice dobro operite, narežite na kockice, a papriku očistite i također narežite na kockice.
  • 2 Na ugrijanome maslacu popecite tikvice, dodajte malo Vegete pa zalijte vinom i sve kratko prokuhajte.
  • 3 Tikvicama dodajte naribanu limunovu koricu, limunov sok i metvicu pa dobro promiješajte.
  • 4 Rajčicama odstranite sjemenke pa ih isto tako narežite na kockice.
  • 5 U širokoj tavi na ugrijanom ulju popecite papriku, dodajte očišćene i narezane rajčice, preostalu Vegetu i pirjajte sve dok paprika ne omekša.
  • 6 Pripremljene tikvice pomiješajte s paprikom i rajčicama pa dodajte sir narezan na kockice i peršin.
  • 7 Kriške kruha popecite u teflonskoj tavi i premažite protisnutim češnjakom.

Savjet

Ovako pripremljeno povrće može stajati u hladnjaku i 3 do 4 dana.

Posluživanje

Na svaku krišku kruha stavite toplo povrće i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.68 30 30
Kalcij mg 228.22 23 23
Kalij mg 587.07 16 16
Niacin mg 6.13 44 31
Vitamin C mg 270.23 360 300
Vitamin E mg 5.47 25 25
Vitamin A μg 8576.2 214 172
Sol g 3.91 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 5.23 - -
Ugljikohidrati g 40.34 - -
Masti g 15.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke