Meni Search

Superwoman

Bruskete s povrćem

Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s grilla
Piletina u pivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Punjena teleća prsa
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Piletina s mascarponeom
Mini shepherd's pie
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Pašticada voli penne a ti mene
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Bouillabaisse
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatka patka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tuna burger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dječje lazanje
Mirisna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Riblji ražnjići
Kunić na bijelo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s dagnjama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Zlatna piletina
Marinirane srdele
Piletina u aromatičnom omotaču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brudet
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Proljetna janjetina
Rebarca s graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u škartocu
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ cheeseburger
Dip od južnog voća
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Piletina s kozjim sirom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Cous-cous s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Skandinavske rolice s cimetom
Meksička party salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Finska - Juha s lososom
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s grila
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignji po gosposki
Blagdanska rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
Male teleće pitice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kako pripremiti bruschette? Postoje mnoge varijacije na tu temu, a u jednome se sve podudaraju – bez premazivanja toplog kruha češnjakom izgubile bi svoju autentičnu aromu. Predjelo, lagano glavno jelo ili uvod u grill, provjerite.

Sastojci

400 g tikvica
100 g feta sira
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
1 žlica limunova soka
1 žličica naribane limunove korice
1 žlica narezane svježe metvice
200 g svježih rajčica
20 g maslaca
50 ml bijelog vina
800 g svježih paprika
ulje za pečenje
Za kruh:
12 kriški francuskog kruha
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Tikvice dobro operite, narežite na kockice, a papriku očistite i također narežite na kockice.
  • 2 Na ugrijanome maslacu popecite tikvice, dodajte malo Vegete pa zalijte vinom i sve kratko prokuhajte.
  • 3 Tikvicama dodajte naribanu limunovu koricu, limunov sok i metvicu pa dobro promiješajte.
  • 4 Rajčicama odstranite sjemenke pa ih isto tako narežite na kockice.
  • 5 U širokoj tavi na ugrijanom ulju popecite papriku, dodajte očišćene i narezane rajčice, preostalu Vegetu i pirjajte sve dok paprika ne omekša.
  • 6 Pripremljene tikvice pomiješajte s paprikom i rajčicama pa dodajte sir narezan na kockice i peršin.
  • 7 Kriške kruha popecite u teflonskoj tavi i premažite protisnutim češnjakom.

Savjet

Ovako pripremljeno povrće može stajati u hladnjaku i 3 do 4 dana.

Posluživanje

Na svaku krišku kruha stavite toplo povrće i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.68 30 30
Kalcij mg 228.22 23 23
Kalij mg 587.07 16 16
Niacin mg 6.13 44 31
Vitamin C mg 270.23 360 300
Vitamin E mg 5.47 25 25
Vitamin A μg 8576.2 214 172
Sol g 3.91 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 5.23 - -
Ugljikohidrati g 40.34 - -
Masti g 15.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke