Meni Search

Ful nabrijana

Bugarska pita od krumpira

Zlatna piletina
Piletina laganini
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Fina pikantna piletina
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Popečci od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Račići na posteljici od povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ossobuco
Umak od limete (Molho de limao)
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata od liganja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Mini shepherd's pie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Grill povrće na salatu
Turske pizze
Belgija - Salade Liégeoise
Jabučni krumpirići s cimetom
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Piletina na kijevski način
Fini gulaš od gljiva
Lazanje s lignjama
Viška pogača
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci od morskog psa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s manistrom u škartocu
Vege odresci s marinadom
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Pogača sa sardinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Manastirski đuveč
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza sirni jastučići
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hlebinska i pretepena juha
Meso s repom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s ribom
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zabavni kineski ravioli
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Irska janjetina
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Urbana pola
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke