Meni Search

Lagana depra

Bugarska pita od krumpira

Riba u bijelom umaku
Pohane paprike
Meksička party salata
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od gljiva
Lazanje u tavi
Piletina Kiev
Piletina s povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Riblja juha s Malte
Empanade s pestom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rebarca s grilla
Povrtni lonac
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Govedina s lukom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata sa skutom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Singapurski ljuti omlet
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Grdobina u pikantnoj šalši
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto tortice
Dagnje na buzaru
Pohana skuta
Biftek rolice
Juha od rikule i račića
Dalmatinska simfonija
Teriyaki piletina
Cous-cous s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Riža s tunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Zabavni kineski ravioli
Dip od južnog voća
Juha od bundeve s jabukom
Špageti s acetom balsamicom
Finska - Juha s lososom
BBQ Steak & chips
Mesne okruglice
Punjene tikve
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Ražnjići od lososa
Španjolski migas s bundevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fina pikantna piletina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
File steak na povrću
Prežgana juha
Grill vratina u sendviču
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranska rapsodija
Salata od tune i krastavaca
Piletina na tajlandski način
Salata od quinoe i povrća
Piletina s mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Popečci od bulgura s umakom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pečena janjetina s bademima
Voćna salata s piletinom
Svinjski file s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Piletina s pistacijama
Zapečeni poriluk
Glazirana patka s umakom od jabuka
Hrenovke u panceti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Špageti na kineski način
Pileći štapići u ketchupu
Odresci u umaku s češnjakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pita s crnim pivom
Kineska juha s račićima i gljivama
Grčka seljačka salata
Mirisni prilog iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuhana govedina s umakom od hrena
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slasni BBQ burgeri
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Polupunjene paprike
Sočni pureći ražnjići
Caponata alla Podravka
Nadjevene lignje
Blagdanski rižoto s bakalarom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirano svinjsko pečenje
Pileća prsa iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna aromatična torta
Tjestenina u finom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Salata s okruglicama od sira
Lungić s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Slatki lungić
Ciganski odrezak
Crveno ljetno varivo
Rajčica s kukuruzom
Hrskave tortice od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Osvježavajuća juha od krastavaca
Dječje lazanje
Senf s paprikama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Čarobna ljetna piletina
Špinatova juha s feta sirom
Salata s neobičnim preljevom
Sunčani užitak mediterana
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski gulaš
Rižoto na španjolski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Švicarska juha sa sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rosti
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill pirjana piletina s roštilja
Zimski punč
Fino varivo v loncu
Rižoto s tunom
Uskršnja šunka na zabavan način
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke