Meni Search

Okrećem novi list

Caponata alla Podravka

Čudotvorni čaj za detoks
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od rikule i račića
Zabavni kineski ravioli
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od bundeve s jabukom
Salata od tune i povrća
Mirisni prilog iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Salata od quinoe i povrća
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečena ricotta
Raskošna ljetna tava
Rolice od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fina pikantna piletina
Rolice od soma
Papreni tart s marelicama
Mediteranski špageti
Male teleće pitice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mesne okruglice
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir u košuljici
Grčka seljačka salata
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pirjani kunić
Empanade s pestom
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice u umaku
Sočna aromatična torta
Senf s paprikama
Piletina s pistacijama
Tjestenina fuži s tartufima
Pohana skuta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Rosti
Oslić s maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Čarobni štapići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina na padelu
Polupunjene paprike
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetina enchilada
Zlatna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Marokanska salata s cous-cousom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Sočna Wellington pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od cvjetače i camemberta
Popečci od bulgura s umakom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Lignje punjene crvenim radićem
Kozice s rižom
Palačinke s nadjevom od riže
Žuti medaljoni
Rižoto na španjolski način
Lignje na šumskom rižotu
Pečena piletina s limunom
Salata s neobičnim preljevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileći gulaš
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti na kineski način
Povrtni ražnjići
Bruskete od cvjetače
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Lignje i tikvice na štapiću
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ljubavne šurlice
Rižini ravioli s mozzarellom
Voćna juha od višanja
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata u košaricama od parmezana
Ramsteak u seksi umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohane paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Ražnjići od lososa
Prežgana juha
Rižoto s tunom
Crveno ljetno varivo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Španjolski migas s bundevom
Rižoto tortice
Grill povrće na salatu
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata s mora
Sočna rebarca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Prilog od prokulica
Zimski punč
Govedina s lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke