Meni Search

Okrećem novi list

Caponata alla Podravka

Lignje punjene crvenim radićem
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileća prsa iz pećnice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Papreni tart s marelicama
Pohani tofu s povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Raskošna ljetna tava
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Empanade s pestom
Kaštelanski makaruni
Juha od bundeve s jabukom
Salata s mora
Pohana skuta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vege odresci s marinadom
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobni štapići
Mirisni prilog iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Oslić s maslinama
Pileći gulaš
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Crveno ljetno varivo
Kozice s rižom
Voćna juha od višanja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Belgija - Salade Liégeoise
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s lukom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice u umaku
Rižoto na španjolski način
Roštilj s umakom Romesco
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zimski punč
Lignje i tikvice na štapiću
Zlatna piletina
Savici sa špinatom i satricom od sira
Grill povrće na salatu
Rolice od blitve
Polpete od slanutka s kurkumom
Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina s mascarponeom
Ljubavne šurlice
Rosti
Salata s neobičnim preljevom
Čudotvorni čaj za detoks
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grčka seljačka salata
Pohane paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Lignje na šumskom rižotu
Žuti medaljoni
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto tortice
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna rebarca
Rižoto s tunom
Sočna Wellington pečenka
Špageti na kineski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Povrtni ražnjići
Zapečena ricotta
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata od quinoe i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Juha od cvjetače i camemberta
Mini lazanje
Senf s paprikama
Krumpir u košuljici
Piletina s pistacijama
Zabavni kineski ravioli
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prilog od prokulica
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Rolice od soma
Salata od tune i povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vegetina enchilada
Salata u košaricama od parmezana
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prežgana juha
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kineska juha s račićima i gljivama
Cous-cous s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Španjolski migas s bundevom
Janjetina na padelu
Rižini ravioli s mozzarellom
Male teleće pitice
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Ražnjići od lososa
Popečci od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pirjani kunić
Sočna aromatična torta
Pečena piletina s limunom
Goveđa rebarca sa zeljem
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mediteranski špageti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke