Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Caponata alla Podravka

Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina u finom umaku
Salata sa skutom
Zapečena ricotta
Tjestenina mediterana
Rižoto na španjolski način
Kotleti u pivskom umaku
Grčka seljačka salata
Senf s paprikama
Pohane paprike
Riža s tunom
Pohani zamotuljci
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dalmatinske polpete
Srneći file na salatu
Sočni pureći ražnjići
Polupunjene paprike
Jakobove kapice s umakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Slatki lungić
Hrskava pileća krilca
Crveno ljetno varivo
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina na tajlandski način
Salata od tune i krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Pureći hamburger
Grdobina u pikantnoj šalši
Prilog od prokulica
Pašticada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kobasica u pivu i pecivu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od rikule i račića
Gulaš od gljiva
Krumpir u košuljici
Omlet s paprikom i kukuruzom
Špinatova juha s feta sirom
Palamida s čilijem i mangom
Male teleće pitice
Pileća krilca s Coca-Colom
Fiš paprikaš
Svinjski file s povrćem
Hladna juha od avokada
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Špageti s pistacijama
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rosti
Cipar - Lungić na ciparski
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fileti lososa u finom umaku
Rižoto s tunom
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s nadjevom od ajvara
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Svinjska jetrica u umaku
Voćna juha od višanja
Mesna rolada u tijestu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s pistacijama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima