Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Caponata alla Podravka

Gulaš od gljiva
Slasni burger sa slaninom i sirom
Salata sa skutom
Grčka seljačka salata
Piletina na tajlandski način
Špinatova juha s feta sirom
Pureći hamburger
Kobasica u pivu i pecivu
Hladna juha od avokada
Pirjani kunić
Polupunjene paprike
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Hrskava pileća krilca
Čarobni štapići
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Empanade s pestom
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s pistacijama
Fileti lososa u finom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jakobove kapice s umakom
Tjestenina u finom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća krilca s Coca-Colom
Dalmatinske polpete
Piletina s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Slatki lungić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švicarska juha sa sirom
Svinjski file s povrćem
Pašticada
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna aromatična torta
Juha od rikule i račića
Pečena piletina s limunom
Rosti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Male teleće pitice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir u košuljici
Rižoto s tunom
Cipar - Lungić na ciparski
Ražnjići od lososa
Riža s tunom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Senf s paprikama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna pureća rolada
Vegetina enchilada
Zapečena ricotta
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kotleti u pivskom umaku
Salata s mora
Street food kuglice
Pohane paprike
Prilog od prokulica
Rižoto na španjolski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od bulgura s umakom
Papreni tart s marelicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Salata od tune i krastavaca
Piletina s kozjim sirom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Tjestenina mediterana
Mesna rolada u tijestu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Crveno ljetno varivo
Svinjska jetrica u umaku
Fiš paprikaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima