Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Caponata alla Podravka

Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Prilog od prokulica
Pašticada
Polupunjene paprike
Hrskava pileća krilca
Riža s tunom
Riba u bijelom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rižoto na španjolski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina mediterana
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Piletina s pistacijama
Salata od liganja
Grčka seljačka salata
Svinjski file s povrćem
Senf s paprikama
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Male teleće pitice
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Palamida s čilijem i mangom
Gulaš od gljiva
Fiš paprikaš
Popečci od bulgura s umakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Dalmatinske polpete
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata sa skutom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina u finom umaku
Mesna rolada u tijestu
Zapečena ricotta
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Hladna juha od avokada
Fileti lososa u finom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Piletina s nadjevom od ajvara
Špinatova juha s feta sirom
Pileći štapići u ketchupu
Salata od tune i krastavaca
Salata s mora
Pureći hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slatki lungić
Piletina s kozjim sirom
Juha od rikule i račića
Svinjska jetrica u umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto s tunom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Srneći file na salatu
Jakobove kapice s umakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Crveno ljetno varivo
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rajčica s kukuruzom
Rosti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Omlet s paprikom i kukuruzom
Špageti s pistacijama
Pohane paprike
Piletina na tajlandski način
Kotleti u pivskom umaku
Krumpir u košuljici
Cipar - Lungić na ciparski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima