Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Caponata alla Podravka

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fiš paprikaš
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Fileti lososa u finom umaku
Piletina na tajlandski način
Pohane paprike
Pohani zamotuljci
Hrskava pileća krilca
Dalmatinske polpete
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada
Salata sa skutom
Crveno ljetno varivo
Senf s paprikama
Kotleti u pivskom umaku
Krumpir u košuljici
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina u finom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Hladna juha od avokada
Piletina s kozjim sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna pureća rolada
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Voćna juha od višanja
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Slatki lungić
Špinatova juha s feta sirom
Pirjani kunić
Pileći štapići u ketchupu
Polupunjene paprike
Male teleće pitice
Mesna rolada u tijestu
Pileća krilca s Coca-Colom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Zapečena ricotta
Juha od rikule i račića
Salata od liganja
Kobasica u pivu i pecivu
Rižoto na španjolski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Prilog od prokulica
Rižoto s tunom
Gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pečena piletina s limunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mora
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Srneći file na salatu
Grčka seljačka salata
Riža s tunom
Salata od tune i krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Pureći hamburger
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s pistacijama
Tjestenina mediterana
Špageti s pistacijama
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjska jetrica u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Rosti
Slasni burger sa slaninom i sirom
Belgija - Salade Liégeoise
Jakobove kapice s umakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima