Meni Search

Ful nabrijana

Čarobna ljetna piletina

Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini lazanje
Prežgana juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Voćna juha od višanja
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Pizza s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Račići na posteljici od povrća
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Piletina na kijevski način
Hrskavi trokuti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Odresci u umaku s češnjakom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Turske pizze
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Viška pogača
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s manistrom u škartocu
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Riba u bijelom umaku
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Ossobuco
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s ribom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini shepherd's pie
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Urbana pola
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana piletina s roštilja
Hlebinska i pretepena juha
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Meso s repom
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brusketa s avokadom
Lazanje s lignjama
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Piletina laganini
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lagana sarma
Odresci od morskog psa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskava pileća krilca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grdobina s povrćem
Brancinovo oko
Kuhano meso s umakom od hrena
Rajčica s kukuruzom
Pileći bataci s umakom od luka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s povrćem i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenim povrćem s otopljenim mascarponeom, začinjeno mediteranskim biljem s dodatkom šećera i s pilećim fileom s roštilja razveselite svoje omiljeno društvo.

Sastojci

2 tikvice (300 g)
2 crvene paprike (300 g)
60 g Crne masline Podravka
4 rajčice (500 g)
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica Vegeta mediteran
½ žličice šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 pileća filea (oko 600 g)
80 g mascarponea
1 žlica nasjeckanog peršina
Za pire
1 Pire Podravka (100 g)
400 ml vode
1 žličica soli
200 ml mlijeka
20 g maslaca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku narežite na štapiće, tikvice prepolovite pa narežite na štapiće.
  • 2 U posudu za pečenje stavite povrće, češnjak narezan na listiće, zalijte maslinovim uljem i promiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 15 minuta.
  • 4 Izvadite povrće, pospite Vegetom mediteran, pomiješajte sa šećerom, posolite, popaprite i promiješajte.
  • 5 Preko povrća posložite masline i rajčicu narezane na ploške i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.
  • 6 Za to vrijeme file posolite, poparite i ispecite na roštilj tavi do zlatne boje.
  • 7 Pečenom povrću dodajte mascarpone i promiješajte da se otopi i dobijete umak.

Savjet

Umjesto rajčice možete dodati Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Pečeno povrće pospite peršinom i poslužite preko pripremljenog pirea.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 415.26 52 52
Kalcij mg 135.21 14 14
Kalij mg 1089.95 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.99 28 28
Niacin mg 23.87 170 119
Vitamin D μg 41.67 21 21
Vitamin A μg 10046.66 251 201
Sol g 2.67 0 0
Bjelančevine g 39.12 - -
Vlakna g 4.73 - -
Ugljikohidrati g 25.05 - -
Masti g 38.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke