Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Cipar - Lungić na ciparski

Slasni burger sa slaninom i sirom
Dalmatinske polpete
Svinjski file s povrćem
Špinatova juha s feta sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Krumpir u košuljici
Salata od liganja
Hrskava pileća krilca
Rosti
Riba u bijelom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Rajčica s kukuruzom
Pureći hamburger
Palamida s čilijem i mangom
Juha od rikule i račića
Grill pirjana piletina s roštilja
Riža s tunom
Jakobove kapice s umakom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Fileti lososa u finom umaku
Fiš paprikaš
Kotleti u pivskom umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s pistacijama
Rižoto s tunom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slatki lungić
Polupunjene paprike
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Gulaš od gljiva
Svinjska jetrica u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina u finom umaku
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina na tajlandski način
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Popečci od bulgura s umakom
Sočni pureći ražnjići
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Srneći file na salatu
Hladna juha od avokada
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata sa skutom
Crveno ljetno varivo
Piletina s kozjim sirom
Špageti s pistacijama
Pečena piletina s limunom
Tjestenina mediterana
Rižoto na španjolski način
Voćna juha od višanja
Pohani zamotuljci
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Male teleće pitice
Prilog od prokulica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohane paprike
Senf s paprikama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grčka seljačka salata
Pileći štapići u ketchupu
Mesna rolada u tijestu
Salata od tune i krastavaca
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Pašticada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U ciparskoj kuhinji isprepliću se kuhinje Mediterana, Bliskog istoka i Male Azije koje čine raznovrsnu kuhinju što se temelji na kvalitetnim i svježim otočkim namirnicama.

Sastojci

700 g svinjskog filea
2 žlice sjemenki korijandera
1 žlica Vegete
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Crni papar mljeveni Podravka
2 veća luka (250 g)
300 ml crnog vina
svježi korijander za posipanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe100 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone.
  • 2 U mužaru (tarioniku) sameljite sjemenke korijandera koje ste najprije popržili na suhoj tavi.
  • 3 Meso pospite samljevenim korijanderom, pospite 1 žlicom Vegete i ostavite marinirati nekoliko sati ili preko noći.
  • 4 Meso popecite na malo maslinova ulja na jačoj vatri nekoliko minuta tako da dobije zlatnu boju.
  • 5 Izvadite ga u vatrostalnu posudu i popaprite.
  • 6 U tavu dodajte preostalo ulje, dodajte narezan luk i pirjajte na laganoj vatri uz miješanje da postane staklast.
  • 7 Dodajte vino i pirjajte još 10 minuta.
  • 8 Pripremljenu smjesu izlijte preko mesa, posudu pokrijte poklopcem ili folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 160 °C 45-60 minuta.

Posluživanje

Poslužite s bulgurom ili pečenim mladim krumpirom i čvrstim jogurtom.

Male tajne

Da bi meso ostalo sočnije, ispecite ga u komadu i narežite kod serviranja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 429.7 54 54
Kalcij mg 36.44 4 4
Kalij mg 858.27 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.67 24 24
Niacin mg 15.92 114 80
Vitamin D μg 21 11 11
Vitamin A μg 37.78 1 1
Sol g 1.35 0 0
Bjelančevine g 37.99 - -
Vlakna g 1.31 - -
Ugljikohidrati g 7.84 - -
Masti g 17.57 - -

Podijeli s prijateljima