Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Cipar - Lungić na ciparski

Zapečena ricotta
Pohane paprike
Tjestenina u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti s pistacijama
Fileti lososa u finom umaku
Rižoto na španjolski način
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s pistacijama
Rosti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Crveno ljetno varivo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pileća krilca s Coca-Colom
Palamida s čilijem i mangom
Pirjani kunić
Kotleti u pivskom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Hladna juha od avokada
Grill pirjana piletina s roštilja
Prilog od prokulica
Polupunjene paprike
Senf s paprikama
Grčka seljačka salata
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Špinatova juha s feta sirom
Slatki lungić
Pureći hamburger
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina mediterana
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Juha od rikule i račića
Dalmatinske polpete
Riba u bijelom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Male teleće pitice
Pohani zamotuljci
Gulaš od gljiva
Srneći file na salatu
Caponata alla Podravka
Salata sa skutom
Krumpir u košuljici
Jakobove kapice s umakom
Fiš paprikaš
Salata od liganja
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina na tajlandski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Belgija - Salade Liégeoise
Slasni burger sa slaninom i sirom
Svinjska jetrica u umaku
Pileći štapići u ketchupu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata s mora
Mesna rolada u tijestu
Salata od tune i krastavaca
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pašticada
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Riža s tunom
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tunom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s nadjevom od ajvara
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U ciparskoj kuhinji isprepliću se kuhinje Mediterana, Bliskog istoka i Male Azije koje čine raznovrsnu kuhinju što se temelji na kvalitetnim i svježim otočkim namirnicama.

Sastojci

700 g svinjskog filea
2 žlice sjemenki korijandera
1 žlica Vegete
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Crni papar mljeveni Podravka
2 veća luka (250 g)
300 ml crnog vina
svježi korijander za posipanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe100 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone.
  • 2 U mužaru (tarioniku) sameljite sjemenke korijandera koje ste najprije popržili na suhoj tavi.
  • 3 Meso pospite samljevenim korijanderom, pospite 1 žlicom Vegete i ostavite marinirati nekoliko sati ili preko noći.
  • 4 Meso popecite na malo maslinova ulja na jačoj vatri nekoliko minuta tako da dobije zlatnu boju.
  • 5 Izvadite ga u vatrostalnu posudu i popaprite.
  • 6 U tavu dodajte preostalo ulje, dodajte narezan luk i pirjajte na laganoj vatri uz miješanje da postane staklast.
  • 7 Dodajte vino i pirjajte još 10 minuta.
  • 8 Pripremljenu smjesu izlijte preko mesa, posudu pokrijte poklopcem ili folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 160 °C 45-60 minuta.

Posluživanje

Poslužite s bulgurom ili pečenim mladim krumpirom i čvrstim jogurtom.

Male tajne

Da bi meso ostalo sočnije, ispecite ga u komadu i narežite kod serviranja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 429.7 54 54
Kalcij mg 36.44 4 4
Kalij mg 858.27 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.67 24 24
Niacin mg 15.92 114 80
Vitamin D μg 21 11 11
Vitamin A μg 37.78 1 1
Sol g 1.35 0 0
Bjelančevine g 37.99 - -
Vlakna g 1.31 - -
Ugljikohidrati g 7.84 - -
Masti g 17.57 - -

Podijeli s prijateljima