Meni Search

Lud k'o šiba

Cipar - Lungić na ciparski

Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kotleti u pivskom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Pečena janjetina s bademima
Pohana skuta
Kotlovina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Cous-cous s povrćem
Medeni teleći kotleti
Piletina u pivu
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slasni BBQ burgeri
Pohani buncek
Teriyaki piletina
Brownie s kajenskim paprom
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s pirjanim povrćem
Patka s mlincima
Pikantne mazalice
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti na kineski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina na padelu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha sa sjemenkama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskavo pečeno pile
Fiš paprikaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblja juha s Malte
Prežgana juha
Jakobove kapice s umakom
Blagdanska rolada
Polupunjene paprike
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Špageti s pistacijama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina s roštilja
Pizza s tunom
Pileći gulaš
Sendvič s avokadom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Meksička party salata
Hrskave tortice od krumpira
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marokanska salata s cous-cousom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesna rolada u tijestu
Brancinovo oko
Pohani zamotuljci
Mirisna pureća rolada
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Sunčani užitak mediterana
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Marinirana pileća krilca s povrćem
Nadjevene lignje
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Lungić u sendviču
Srneći file na salatu
Pašticada s njokima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Aromatizirani kruh
Palačinke s nadjevom od riže
Kineska juha s račićima i gljivama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Irski gulaš (Irish stew)
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina sa šafranom
Pirjani kunić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U ciparskoj kuhinji isprepliću se kuhinje Mediterana, Bliskog istoka i Male Azije koje čine raznovrsnu kuhinju što se temelji na kvalitetnim i svježim otočkim namirnicama.

Sastojci

700 g svinjskog filea
2 žlice sjemenki korijandera
1 žlica Vegete
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Crni papar mljeveni Podravka
2 veća luka (250 g)
300 ml crnog vina
svježi korijander za posipanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe100 min

  • 1 Svinjski file narežite na medaljone.
  • 2 U mužaru (tarioniku) sameljite sjemenke korijandera koje ste najprije popržili na suhoj tavi.
  • 3 Meso pospite samljevenim korijanderom, pospite 1 žlicom Vegete i ostavite marinirati nekoliko sati ili preko noći.
  • 4 Meso popecite na malo maslinova ulja na jačoj vatri nekoliko minuta tako da dobije zlatnu boju.
  • 5 Izvadite ga u vatrostalnu posudu i popaprite.
  • 6 U tavu dodajte preostalo ulje, dodajte narezan luk i pirjajte na laganoj vatri uz miješanje da postane staklast.
  • 7 Dodajte vino i pirjajte još 10 minuta.
  • 8 Pripremljenu smjesu izlijte preko mesa, posudu pokrijte poklopcem ili folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 160 °C 45-60 minuta.

Posluživanje

Poslužite s bulgurom ili pečenim mladim krumpirom i čvrstim jogurtom.

Male tajne

Da bi meso ostalo sočnije, ispecite ga u komadu i narežite kod serviranja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 429.7 54 54
Kalcij mg 36.44 4 4
Kalij mg 858.27 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.67 24 24
Niacin mg 15.92 114 80
Vitamin D μg 21 11 11
Vitamin A μg 37.78 1 1
Sol g 1.35 0 0
Bjelančevine g 37.99 - -
Vlakna g 1.31 - -
Ugljikohidrati g 7.84 - -
Masti g 17.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke